Cikkeink

A gyöngédség percei: négyszemközt a babával - avagy a fürdetés ideje

Naponta ismétlődő, kellemes esemény a csecsemő fürdetése, hiszen a kivételes összhang és bizalmas együttlét perceit jelentheti a szülő és a baba számára egyaránt

De hogy valóban azzá váljék, fontos a nyugodt környezet, ami magában foglalja azt is, hogy semmi ne hiányozzék a „toalettasztal” mellől.

A tisztálkodás idején a szülő lágy és ismétlődő mozdulatai, türelmes szavai megannyi nyugtató, biztonságérzetet adó jelzés a baba számára, ami segíti fejlődését.

Természetesen, bár érzelmi többletet ad, a fürdetést elsősorban napi higiéniai szempontok vezérlik. Legyen szó az arc (száj, szem), a kéz vagy a popsi tisztításáról, a babafürdetés napjainkban már egyre szélesebb skálán mozgó, összetett feladat.

Állandó gonddal jár, figyelembe véve a baba érzékeny, finom bőrét, és megváltoztak az elvárások is.

A jelenlegi tendenciák a praktikusság és a biztonság irányába mutatnak. Az újfajta babaápolási és tisztálkodási szerek hatékonyabbak, mint a korábbiak. Könnyebben alkalmazhatók, kezelhetők és szállíthatók, valamint egyszerre többféle célt is szolgálhatnak.

A babafürdetés kellékeinek biztonságos használatát (elsősorban a bőrvédelem tekintetében) a gyártás során többek közt a természetes hatóanyagok gondos megválogatása és a szigorú bőrgyógyászati tesztek, ellenőrzés szolgálja.




Fontos a szervezettség

A babafürdetés „szertartása” mindenekelőtt a finom bőr hatékony tisztításából áll, gondosan távol tartva az irritáció bármely lehetőségét.

A javasolt tisztálkodási szer legyen lágy, hipoallergén, alkoholmentes, tartalmazzon bőrnyugtató anyagokat, gyógynövénykivonatokat, glicerint, E-vitamint, irritáció ellen védő adalékokat (pld. a nevéről kevésbé ismert allantoint), hogy ne váljék szükségessé az azonnali öblítés.

Amikor kisbabánk toalettjével foglalatoskodunk, fokozottan ügyelnünk kell a szervezettségre. Nincs is annál stresszesebb dolog, mint kifutni az időből ezen teendők közben. Még kellemetlenebb, ha nincs kéznél minden „kellék”.

Annak érdekében, hogy a tisztálkodás idején ne kelljen folyton „őrülten” keresgélnünk valamit a babaszobában vagy a fürdőszobában, jobban tesszük, ha összekészítünk neki egy piperetáskát.

 

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: