Cikkeink

Esküvő pocakkal

A kismamának – csakúgy, mint a nem várandós menyasszonynak – az első perctől az utolsóig helyt kell állnia a saját esküvőjén.

Állapotából kiindulva azonban van néhány dolog, amelyre érdemes felkészülni azért, hogy ez a nap tényleg szép, maradandó élmény legyen.




Íme néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk:

Cipő és ruha

A ruha, illetve cipő kiválasztásánál azt is vegyük számításba, hogy hányadik hónapban lesz a kismama az esküvő időpontjában. Az első trimeszter idején csak arra kell ügyelni, hogy a cipő ne legyen kényelmetlen, tehát ne legyen túl magas sarka, mert a terhesség idején lazábbak az ízületek. Az ötödik hónaptól változik a súlypont, ezért ajánlatosabb az alacsonyabb sarok. A ruhának ne legyen túl szoros a dereka. Ha előre lefoglaljuk a kölcsönzőben, számítsuk bele a pocak, valamint a mell méretnövekedését is.

Gyűrű

Ha duzzadtabbak az ujjaink, nehezen vagy egyáltalán nem lehet majd ráhúzni. A szertartás előtt közvetlenül próbáljuk fel. A próba mindenképpen hasznos, mert a férfiak általában amúgy sem járatosak a gyűrű felhúzásában... Ha pont jó, zsíros krémmel kenjük át előre a gyűrű belsejét. Ha esetleg mégsem lehet felhúzni, találjuk fel magunkat, mivel az mégiscsak jobb, mintha látványosan szenvedünk a problémától (például: a férj akár a kisujjra is ráhúzhatja a gyűrűt).

Smink, díszek

Érdemes feltűnőbb sminket választani, mert az is eltereli a figyelmet domborodó testrészeinkről. Vannak olyan kismamák, akik a várandósságuk alatt viszolyognak a rúzs alkalmazásától. Ebben az esetben inkább a szemeket emeljük ki. A körömlakk nem ártalmas, viszont a lakkozásnál rosszullétet okozhat a szaga. Parfümöt is kizárólag olyat használjunk, ami ebben az állapotban nem fokozza a hányingert.

Virágcsokor

Egyes kismamáknál az erőteljes, intenzív virágillat szintén rosszullétet válthat ki. A csokor készítését megelőző napon „szimatoljunk” körül a virágboltban, majd lehetőleg olyan virág mellett döntsünk, amelynek nem bántó vagy alig van illata.

 

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: