Cikkeink

Bőrvédelem, hideg napokon

A hideg, nedves, szeles időjárás megviseli a szervezetet, és ilyenkor, télen egyre inkább oda kell figyelnünk a megfelelő vitaminpótláson kívül a helyes bőrápolásra is, különösen a babák esetében.

Bár a csecsemők és a kisgyermekek levegőztetése téli időszakban is nagyon fontos, figyelnünk kell arra, hogy az időjárás szélsőségei megviselik az érzékeny bababőrt.

Ilyenkor elsősorban a ruhával nem fedett területek azok, melyek fokozottan ki vannak téve a szél és a nedves levegő irritáló, illetve szárító hatásának.

Sok anyuka azt gondolja, hogy a téli levegőztetés legegyszerűbben úgy oldható meg, ha a jól felöltöztetett babát kocsiba tesszük, és kivisszük a szabadba.

A legtöbb csecsemő ezt a helyzetet valóban élvezi, és jól alszik a friss levegőn.
Figyelni kell azonban arra, hogy a nedves bőr hamarabb megfagy.

 


Ha nem vesszük észre a kicsorgó nyálat, ezen a területen hamar észlelhetünk vörös foltot, amely lehet első fokú fagyás jele.

Érdemes tehát a téli levegőztetést naponta többször, rövidebb időre tervezni, különösen akkor, ha odakint nulla fok alatt van a hőmérséklet.

A cumi alatti terület különösen ki van téve a fagyás veszélyének.

A már totyogó vagy nagyobb gyermekek esetében figyelni kell arra, hogy a lábakon a cipő, a zokni, a kézen a kesztyű ne legyen szűk, mert ha a vérkeringés a szorítás miatt nem megfelelő, szintén előbb alakulhat ki fagyás.

Tehát nagyon fontos, ha ilyenkor kiviszitek a kicsit, legyen jól és körültekintően felöltöztetve a hideg ellen.

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: