Cikkeink

A szoptatás világnapja

Augusztus 1-ét 1992-ben nyilvánították a Szoptatás világnapjának. Ezen a napon a La Leche Liga világszerte megrendezi a "Séta a Szoptatásért" (World Walk for Breastfeeding) című rendezvényét, amelyben 1995 óta a La Leche Liga Magyarország is részt vesz.

A szoptatás augusztus elsejei világnapjával veszi kezdetét a szoptatás világhete, amelynek idén többek között az a célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes szoptatási segítők támogatásának fontosságára a szoptatás megkezdésében és fenntartásában.

A rendezvénysorozat célja az is, hogy tájékoztassa az embereket az önkéntes segítők munkájának hatékonyságáról, és hogy az egész világon felszólítsa a kormányokat és a szülészeti intézményeket: támogassák az anyákat abban, hogy kizárólag anyatejjel táplálják gyermeküket, és ehhez az intézményben minden segítséget megkapjanak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az UNICEF és számos egyéb egészségügyi szervezet világszerte azt javasolja, hogy a gyermek legalább hat hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjon.

Az anyatej a csecsemők számára a legmegfelelőbb tápanyagokat tartalmazza, a csecsemő könnyen emészti azt meg, illetve az anyatej antitesteket és számos egyéb védőanyagot tartalmaz, amely a csecsemők betegségekkel szembeni ellenállását növeli, továbbá a szoptatás során bensőséges anya-gyermek kötődés alakul ki.

Amit sokan nem tudnak, hogy külön jellel hívják fel a figyelmet egyes helyeken- legyen szó akár Állatkertről vagy egy közintézményről - hogy az szoptatás-barát helyszín!

Sajnos, jelenleg Magyarországon nem igazán elterjedt, de összefogással és együtt dolgozva elérhetjük, hogy a szoptatást támogató helyszínek gyarapodjanak és a szoptatás végre egy elfogadott, akár ünnepelt, de semmiképp ne szégyellnivaló tevékenység legyen!

Nálunk a Babaszafari Bababoltban külön kialakítottunk egy kényelmes helyet, ahol bárki nyugodtan megetetheti vagy átpelenkázhatja gyermekét! Mi ezzel szeretnénk még kényelmesebbé tenni a vásárlásotokat!:)

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: