Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.05 09:41

Csipi és az új játszótér

Hrubi Ágota: Csipi és az új játszótér

 


Egyszer volt, hol nem volt az Óperenciás tengeren is túl az Üveghegyen innen lakott egy ezermester törpe akit Csipinek hívtak. Csipi igazi ezermester törpe volt, mert sok mesterséghez értett: tudott ő villanyt szerelni, vízvezetéket javítani, házat építeni, fúrni, faragni, festeni, barkácsolni semmi sem okozott neki problémát. Nagyon szerették az erdő mező állatai, mert mindenkinek szívesen segített ügyes bajos dolgában...

Hrubi Ágota: Csipi és az új játszótér

Egyszer volt, hol nem volt az Óperenciás tengeren is túl az Üveghegyen innen lakott egy ezermester törpe akit Csipinek hívtak. Csipi igazi ezermester törpe volt, mert sok mesterséghez értett: tudott ő villanyt szerelni, vízvezetéket javítani, házat építeni, fúrni, faragni, festeni, barkácsolni semmi sem okozott neki problémát. Nagyon szerették az erdő mező állatai, mert mindenkinek szívesen segített ügyes bajos dolgában.


Egyik nap kopogtattak Csipi ajtaján. Kopkopkop, kopkopkop!
Vajon ki lehet az? Nézett ki Csipi a kukucskálón. A szafari állatai voltak az ajtó előtt: az oroszlán, a tigris, a zsiráf, a víziló, a zebra, a kígyó, az orrszarvú, a krokodil, az elefánt, sőt a levegőben repkedett még egy papagáj is!
Ó, ó itt aztán óriási feladat várhat rám – gondolta Csipi!
Sziasztok, szafari állatai! köszönt illendően a törpe.
Szia Csipi! köszöntek kórusban az állatok.


Mi szél hozott erre titeket? Miben lehetek a segítségetekre?kérdezte Csipi az állatokat.


Az állatok királya az oroszlán előrejött és elmondta Csipinek, hogy mi a kívánságuk:
Azért jöttünk ma ide hozzád ezermester törpedörmögte mély hangján az oroszlán hogy építs azoknak a gyerekeknek, akik minket meglátogatnak egy nagyon szép hatalmas játszóteret! Tudod mi az állatkertben új szafari parkot kaptunk nagyon szép otthonunk van és arra gondoltunk, hogy a minket meglátogató gyerekek miután kinézelődték magukat had játszanak egy csudajó játszótéren!


Hohó ez aztán a remek feladat! Rögtön neki is állok! Elkísérlek benneteket megnézem a terepet aztán megtervezem a szuper játszóteret és utána jöhet az építkezés!fogott bele egyből a munkába a dolgos kis törpe.


Így is történt a kis törpe beállt a sorba és ment az állatsereg után az állatkertbe. Elől ment az oroszlán, aztán a tigris, a zsiráf, a víziló, a zebra, a kígyó, az orrszarvú, a krokodil, az elefánt és felettük a levegőben a papagáj! Csipi szemügyre vette a területet ahova egy hatalmas játszóteret képzelt el csúszdával, játszóvárral, hintákkal, homokozóval, mászókákkal, libikókákkal. Hazament ott egy éjszaka alatt megrajzolta a terveket, ami alapján megépítik majd a játszóteret. Másnap beszerezte a szükséges alapanyagokat: faanyagokat, fémszerkezeteket, hintákat, csavarokat, szegeket, köteleket és a rengeteg homokot a homokozóba.


Éjjel a telihold fénye alatt nekiálltak az építkezésnek. Az oroszlán volt az irányító ő osztotta ki a feladatokat. Az elefánt a hosszú ormányával rengeteg gerendát és faanyagot mozgatott meg. Hosszú nyakával a zsiráf toronydaruként emelte helyére a játszótér magasan lévő elemeit. A krokodil fűrésznek használta éles fogait, a zebra a patáival nagyon ügyesen kalapácsolt, a kígyó pedig a homokot simította el a homokozóban. A papagáj pedig elkergette a felhőket az égről, hogy a hold be tudja világítani a területet. Csipi pedig ellenőrizte a tervrajz alapján a készülő játékokat, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.


Az állatsereg dolgozott és dolgozott egész éjszaka. Még szerencse, hogy ilyen sokan voltak, mert így is jutott bőven tennivaló mindenkinek. Készült a hinta, a mászóka, a játszóvár, a homokozó, és a libikókák.
Hajnalok hajnalán beállított Csipi legjobb barátja Cseperke a törpe kislány rengeteg szendviccsel és innivalóval. A szafari állatai örömmel álltak meg egy kis szünetre, hogy utána újult erővel befejezhessék a meglepetés játszóteret a kis látogatóiknak.


Egyszer csak óriási reccsenés hallatszott! VIGYÁZZATOK!ordította mély dörgő hangján az oroszlán! Szegény zsiráf már nagyon fáradt volt és elejtett egy nehéz fagerendát. A fagerenda egyenesen kígyó felé gurult, aki még mindig a homok simításán dolgozott! De szerencsére ott termett a gyors zebra és ellökte a kígyót. Így ez a baleset szerencsésen végződött!
Az utolsó gerendát együttes erővel tették fel a helyére, így elkészült a három-csúszdás játszóvár is. Csipi nagyon büszke volt a szafari állataira, hogy ennyire gyorsan egy ilyen szép játszóteret építettek. A szafari állatai pedig nagyon hálásak voltak Csipinek, hogy megtervezte a játszóteret és beszerezte a szükséges anyagokat és vezette az építkezést.


Másnap, aki ellátogatott az állatkertbe szunyókáló állatokat látott, a gondozók pedig csodálkoztak, hogy nőtt ki a földből egy éjszaka alatt egy szuper játszótér a szafari állatainak kifutója mellett. Tege, Kende és Huba a három fiúcska az anyukájukkal és apukájukkal látogattak el az állatkertbe, miután megnézték az állatokat gyorsan birtokba is vették a szép játszóteret: csúszdáztak, hintáztak, libikókáztak, sőt még homokoztak is, mindent kipróbáltak! Egyszer csak Tege felkiáltott: Nézzétek, hogy állnak sorba az állatok és mosolyognak! Tege anyukája és apukája odanézett a kerítés felé és tényleg ott állt sorba a zsiráf, az elefánt, az orrszarvú, a zebra, kicsit messzebb a krokodil, a dombtetőről nézett le az oroszlán, a levegőben pedig ott repkedett mosolyogva a papagáj is!


Itt a vége fuss el véle!

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
9
5
4
2
4
4