Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.08 16:07

Hogy volt...

Lehocky Petra: Hogy volt...

 

Hogy volt, hogy nem volt, egyszer csak Budapesten, a Váci út forgatagában, a Baba Szafari bolt előtt találta magát Zsiga, a zsiráf, Vivi, a víziló, Karcsi, a kígyó, Panni, a papagáj...

Lehocky Petra: Hogy volt...

 

Hogy volt, hogy nem volt, egyszer csak Budapesten, a Váci út forgatagában, a Baba Szafari bolt előtt találta magát Zsiga, a zsiráf, Vivi, a víziló, Karcsi, a kígyó, Panni, a papagáj, Orsi, az oroszlány, Zebulon, a zebra, Kornél, a krokodil, Ottó, az orrszarvú, Elcsi, az elefánt, és Tibi, a tigris. A nap felhevítette az aszfaltot, és Karcsi felkúszott Vivi hátára hűsölni. Panni Zsiga feje búbjáról szemlélte a terepet, Orsi Zebulonnal fogócskázott miközben a járókelők lassan körbe állták a szafari állatokat. Az egyik kisfiú felkiáltott:

- Anyuuu, ez már az állatkert?

Az anyuka tátva maradt szájjal meredt a fura társaságra. Próbált válaszolni a kisfiának, de nem jött ki hang a torkán.

Majd hirtelen kilépett Balázs a Baba Szafari bolt ajtaján, és megtörte a csodálkozó járókelők csendjét.

- Szép jó napot mindenkinek!

Majd az Zsigáékra tekintett és sokat sejtetően azt mondta:

- Már nagyon vártunk titeket, kerüljetek beljebb! – és tágra nyitotta az üzlet ajtaját betessékelve a Zsigáékat.

A kisebb tömegnek pedig titokzatosan odasúgta:

- Nálunk a babák az elsők!

Majd az ajtó becsukódott Balázs mögött, és a bámészkodó tömeg feloszlott.

- Kerüljetek beljebb! – mondta Balázs Zsigáéknak, és lelkesen tessékelte őket beljebb a boltba. Bent már várta őket a bolt többi dolgozója fodrásszal, szabóval, manikűrössel, sminkessel. Az állatok rettenetesen izgultak. Az egy hónapos felkészítő oktatáson Afrikában elméletből mindent megtanítottak nekik, de a tapasztalat még hiányzott: most először kellett életükben modellt állni. Ők lettek a Baba Szafari bolt állati termék menedzserei, a róluk festett kép került ki egy kis táblára a különböző részlegek elé. Szorongásukat enyhítette, hogy a boltvezető barack ízű gyerek pezsgővel és csoki fagylalttal fogadta a szafari állatokat és mindegyiküknek adott egy Baba Szafaris kitűzőt is, amin mindannyian rajta voltak. Az Zsigáéknak még sosem volt ilyen megtisztelő fogadtatásban részük. Kornélnak még a könnye is kicsordult az örömtől.

- Akkor lássunk munkához! – kiáltotta a boltvezető.

Az állatokról szép sorjában méretet vett a szabó, és nekilátott a ruhák készítésének. Majd a fodrász, manikűrös és sminkes következett. Estére mindegyikük teljes átváltozáson ment keresztül, nem ismertek régi önmagukra. Mindegyikük ruháján ott díszelgett a Baba Szafaris kitűző. Készen álltak a modellkedésre. Ekkor Gábor, a festő széles mosollyal a száján leült egy székre, megragadta az ecsetét és festeni kezdett. Elcsi közben trombitált, Tibi és Zebulon a csíkjait igazgatta, Vivi a pezsgővel gargalizált, Zsiga folyton lejjebb rakta a fejét, mert félt, hogy lelóg majd a festményről. Órákig tartó kemény munka következett. Gábor csak ezt ismételgette:

- A jó munkához idő kell!

Ezt senki sem vonta kétségbe. Ezért mindenki kitartóan állt és tágra nyílt szemekkel romantikusan pislogtak olyannyira, hogy Zebulon szíve majdnem kiugrott a helyéről, amikor Orsi szemével összeakadt a tekintete. Orsi ez után végigpásztázta Zebulon csíkjait és megállapította magában, hogy egészen jól fésült. Zsiga felülről mindezt észrevette, de egy szót sem szólt.

 

Lassan véget ért a nap, és a festmény elkészült. Gábor elégedetten mutatta meg a remekművét. A dicséret nem maradt el. A boltvezető ismét kitett magáért, mindenkit meghívott egy vacsorára, amit a Duna partján fogyaszthattak el. A nap narancssárga, rózsaszín színekben pompázott, és lágy szellő meg-meglibbentette az asztalterítőt. Az asztaltársaság arról csevegett, vajon a babáknak és szüleiknek tetszeni fog-e a róluk festett kép. Asztalbontás után, ki-ki nyugovóra tért, és kivétel nélkül mindenki a babákról és kedves szüleikről álmodott. Álmukban a vidám szülők karjukon a babákkal egymással tereferéltek a Baba Szafari boltban és egymást tanácsokkal látták el egy kerek asztal körül. Az asztal közepén pedig ott álltak Zsigáék hasonmásai megfestve. Minden állat örömmámorban úszott, nem hiába tanultak annyit Afrikában, és voltak kitartóak egész álló nap a Baba Szafari boltban. Nemcsak a külsejük alakult át, de a lelkük is hatalmas változáson ment keresztül: afrikai állatokból kicsit budapesti szafari állatokká váltak. Ismerték már a modellkedés csínját-bínját, megtanultak budapestiekkel együtt dolgozni, és megismerkedtek a budapesti tömegközlekedéssel is. Tudták, hogy Afrikában már nem lesznek többé egyszerű afrikai állatok…

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

9
3
4
2
5
2
8