Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.08 14:12

A lusta víziló és barátai

Haris Balázs: A lusta víziló és barátai

 

 

 

Réges-régen, amikor még több csillag ragyogott az égen, a szavanna állatai nagy barátságban éltek egymással. A zsiráf, a víziló, a kígyó és az oroszlán úgy döntöttek, barátságukat megpecsételvén közös gazdálkodásba kezdenek, és abból élnek, amit maguknak megtermelnek.

Haris Balázs: A lusta víziló és barátai
 

Réges-régen, amikor még több csillag ragyogott az égen, a szavanna állatai nagy barátságban éltek egymással. A zsiráf, a víziló, a kígyó és az oroszlán úgy döntöttek, barátságukat megpecsételvén közös gazdálkodásba kezdenek, és abból élnek, amit maguknak megtermelnek.
Így esett, hogy a négy jóbarát egy farmot alapított, és ott mindenféle eleség előállításával foglalatoskodott. Termesztettek füvet a vízilónak, húst az oroszlánnak, a zsiráfnak lombot, a kígyó pedig megelégedett az oroszlán ételének maradékával. A kígyó méhészkedésbe is kezdett, hiszen a mézet mindannyian szívesen nyalogatták.

A kígyó és az oroszlán talpraesett jószágok voltak, éjt nappallá téve dolgoztak a gazdaságban, sürögtek-forogtak egész nap. A zsiráf hébe-hóba besegített, a víziló viszont rettentően lusta volt.
Történt egyszer, hogy összehívták az állatok gyűlését, amelyre minden állat hivatalos volt. A víziló azonban annyira lusta volt, hogy oda sem akart menni. Így azt  beszélték meg, hogy ő marad a gazdaságban, és felügyeli, nehogy a tolvajok ellopják a megtermelt élelmet. Természetesen a vízilónak eszében sem volt felügyelni, úgy elaludt egy árnyékos pocsolyában, hogy akkor sem ébredt volna fel, ha a világot kifordítják a sarkából.

A hiénatolvajok már régóta leselkedtek a közelben, alig várták az alkalmat, amikor lecsaphatnak a gazdaságra és ellophatják az összes élelmet. Mikor a víziló már jó mélyen aludt, fogták magukat és belopóztak a fészerbe. Fogták a húsokat és zsákokba rakták az összeset. A mézes csuprokat is zsákokba rakták. Majd a pajtába futottak, ott pedig a lombokat és a füvet pakolták zsákokba. Igen ám, de a végén annyi zsák sorakozott ellopásra várva, hogy a háromtagú rablóbanda sehogy sem tudta volna elvinni mind.
Veszekedni kezdtek. Egymást lökdösték fel, nem tudták eldönteni, ki-melyik zsákot vigye. Addig-addig lökdösődtek, míg valamelyikük belerúgott a mézes csuprokkal megrakott zsákba, a zsák szája szétnyílt, a méz pedig kifolyt. A méhek azonnal megérezték, hogy baj van a mézükkel, rögvest odarepültek. Mikor látták, hogy a tolvajok épp lopni készülnek, megrohamozták a három jómadarat, és hangos zümmögéssel messzire üldözték őket a farmtól. Olyan hangosan zümmögtek, hogy még a víziló is felébredt. Látta a zsákokat, meg az üres fészert és pajtát, rögtön eszébe jutott, miért is hagyták őt otthon.

Tüstént nekiállt a zsákokból visszapakolni a fészerbe és a pajtába. Mire a méhek visszaértek az üldözésből, ő már rendet rakott. Nem győzött hálálkodni a szemfüles méheknek, hogy helyette vigyáztak a megtermelt élelemre. A méhek királynőjének megígérte, hogy ezentúl komolyan veszi a rá bízott feladatokat, és nem hagyja cserben a barátait.

 

 

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

9
3
6
3
3
2
5