Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.05 10:17

Mese a Szíves Áruházról

Menczer Judit: Mese a Szíves Áruházról

 

- Játszunk anya Miértkéset? – nézett Boti mamájára, miközben felkéredzkedett az ölébe. Meghallották ezt az ablak párkányán unatkozó Miértkék. Megpörgették kérdőjeles formájukat, s már futottak is a mesemondót körbeülni.

– Így ni! – huppant az utolsó Miértke Boti lábfejére, s izgatottan várt...

Menczer Judit: Mese a Szíves Áruházról

- Játszunk anya Miértkéset? – nézett Boti mamájára, miközben felkéredzkedett az ölébe. Meghallották ezt az ablak párkányán unatkozó Miértkék. Megpörgették kérdőjeles formájukat, s már futottak is a mesemondót körbeülni.

– Így ni! – huppant az utolsó Miértke Boti lábfejére, s izgatottan várt. Elmondjam, hogy mire várt? Hát, mi másra. Anya kiszámolós játékára. A polcon sorakozó állatkák; Zuru zsuráf, Béla teknőc, füles bagoly, brumma Mara, és Sári papagáj igen szerette volna tudni, megfejtődik-e a titok. Vagyis, hogyan kerülnek a hozzájuk hasonló állatkák a város legkellősebb közepéből kinőtt Szíves Áruház polcára.

- Kezdődhet a nyomozás! – nézett anya kisfiára és számolásba kezdett. Egy, kettő, öt, hat, három…jöjjön most a 33. Akire az ujjam mutat, elindulhat kutatni a tikok titkát. Futhat végre!

- Futok véle! – kiáltott fel a legkíváncsibb Miértke, s már rohant is le a parkba, a legzöldebbik zöld bokornak rejtekébe.

- Szeretnétek megtudni, hogy miért épp oda? Mit akarhatott ott csinálni? Hát, kukucskálni. Meglesni, hogy kik jönnek az állatóvodába apukával kézen fogva. Kiket hoznak csigalassúsággal. Ki csúszik ki kőhalomból, gurul le a hegytetőről, s kit emel ki mackó mama tulipiros autója hátsó üléséről.

- De jó lenne ide járni! – sóhajtott fel a Miértke. Megláthatnám, hogy öltözik ugri-bugri, a fehér nyuszi. Folthátán-folt zsiráf Zuru, hogy fűzi be a cipőjét. Megtudhatnám, hogy a híres Móka Maki mit makoghat köszönésképp, mikor az óvó néni elé lép.

Miközben az állatóvoda megtelt vidám állatsereggel, a kinti világ elcsendesedett. A legkíváncsibb Miértke unni kezdte magát. Unta a reggelt, a delet. Ezért aztán alvás után, mikor az egymásba kapaszkodó állatkák – sétájukkal – a legzöldebbik zöld bokorhoz értek, rejtekéből elő lépett. Felugrott krokodil Béla orra hegyére, s rajta nyargalászott. Hahotázott, integetett, s mikor befordult a játszótérre az ovis sereg, futott előre a hintához. Pattant az ölébe, s lökte magát szállni fel…fel az égbe. Meg nem mondom ezért történt-e, vagy másért. Csipp-csepp. Pitty-potty. Az állatkák feje búbjára cseppre-csepp eső hullott. Dörgő vihar kezdte kergetni a langy szelet le, egészen a Dunáig. Ijedtében még a sziromruhás bokorág is bebújt a Nyárfa alá, esernyőhöz jutni. Ezt látva, az óvó néni körbe kémlelt. Menedéket keresett. Állatkáit megszámlálta, majd elindult velük a város kellős közepéből kinőtt Áruház felé. Belépve a tágas térbe megpillantották a mindenféle finomsággal megpakolt polcokat. Ám közülük három üresen árválkodott. Rájuk sok-sok piros szív volt festve.

- Miért nincsen rajtuk áru? Miért üresek? Miért árvák? – fordult egy eladó néni felé a Miértke, ki a nyitogatós ajtóból épp kitévedt. Az eladó néni nem hallhatta a feltett kérdéseket, mert nem válaszolt. Csakhogy, a mi kíváncsi Miértkénket nem azért nevezték Legkíváncsibb Miértkének, hogy annyiban hagyja ezt a dolgot. Pördült gyorsan kérdőjel formájával pont 13-szor, s mikor az óriási varázsdobozhoz ért, szivárványszín szalagját megrántotta, és gyors hadarásba kezdett. Így ni!…:

Egy, kettő, öt, hat, három…Megjött, itt a 33. Nagy varázs ez. Elárulom, de csak nektek, a számolás a Miértkében miután elért a 86-os számhoz, csoda történt. Hinnétek-e? Az ovis állatkák kezébe ugyan olyan játék maci, zsiráf, nyuszi, bagoly, majom és papagáj termett, mint amilyenek ők voltak. Bizony mondom, ott, azonnal teli rakták az árva polcot a sok játékállattal. A polc pedig… e szeretetért minden egyes piros szívét a szívük fölé ékesítette.

 

/ A mese itt most véget érhet… Ám gyermekünk, ha betöltötte a 3 évet, türelmes és figyelmes, fűzhetjük tovább a történet szálát ekképpen: /

 

- Én tudom miért! – nézett Boti anya szemébe. Azért, mert jótett helyébe jót várhatunk. Anya mosolygott. Ilyen csoda, ha gyakrabban megtörténne, a Szíves Áruház sok-sok örömöt szerezhetne az ajándékot kiérdemlőknek. Anya miközben a szeretetről ábrándozott, a Miértke már rég Boti vállán hintáztatta magát.

Ravaszul, hogy senki meg ne hallja, ezt súgta a fülébe: - Ígérd meg, hogy nem felejted el a Miértkéket. Ha minden napon feltennél egy kérdést, pld; hogy; Miért fúj a szél? Miért lett fehér a tél? … ha ezt tennéd, megpördül a szívemben a mesekerék, s láthatatlan, amíg forog, lendületes felnőtt kezek feltöltik az áruházi üres polcot. Teli rakják puha-pihe állatkákkal, csörgő, morgó figurákkal. Boti már éppen rábólintani készült a számára is igenfontos csere-berére, mikor megcsörrent a kulcs a zárban.

- Apa jött meg! – kiáltotta harsányan, a már futott is elébe. Karjába csimpaszkodott és szünet nélkül hadarta:

- Gyere apa! Most azonnal! Úgy hallottam este 6-ig kiárusítást rendeznek a város legkellősebb közepéből kinőtt, Szíves Áruházban. Nézd a majom milyen árva! Igényt tart egy Móka Makis játszótársra.

Apa ránézett a fiára. Szemében titkos fény ragyogott. Elindultak. Mentek. Jöttek. Vásárfiát szorongattak. Siettek vissza anyához. Csak itt! Csak most! Mesevégnek elárulom gyerekek. Nem titok.

A gyermekszobában – körös-körül – van egy polc.

Amin rajta sorakozik a zsiráf, a víziló, a tigris, a papagáj, az oroszlán, az elefánt, a krokodil, a zebra, a kígyó az orrszarvú …hinnétek-e…az mind anya szeretetes, áruházi gyűjteménye.

 

…Mesénk itt, mivel már sorozatnak nőtte ki magát, törvényszerű, hogy folytatása következik….

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
9
5
3
9
9
7