Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.05 10:43

Orsza a kis orrszarvúlány

Takács Bernadett: Orsza, a kis orrszarvúlány

 

Egy szép nyári napon, amikor már az Zoo-skolában az összes első osztályos sikeresen megírta az év végi dolgozatot, Viló néni, az osztályfőnök víziló hölgy egy feladattal állt elő, a gyerekek szomorúságára. Viló nénit szerették a gyerekek, főleg azért mert vicces volt anélkül, hogy tudott volna róla. Ugyanis képes volt egy mondat közepén elaludni..

Takács Bernadett: Orsza, a kis orrszarvúlány


  
 Egy szép nyári napon, amikor már az Zoo-skolában az összes első osztályos sikeresen megírta az év végi dolgozatot, Viló néni, az osztályfőnök víziló hölgy egy feladattal állt elő, a gyerekek szomorúságára. Viló nénit szerették a gyerekek, főleg azért mert vicces volt anélkül, hogy tudott volna róla. Ugyanis képes volt egy mondat közepén elaludni. A túlsúlya, a nagy meleg, s a rosszcsont állatgyerekek annyira lefárasztották, hogy egy pillanat műve alatt a homloka az asztalon landolt. A gyerekek ezen jót derültek általában, de a nagy kacajnak az igazgató Orosz tanár úr egy óriási oroszlán üvöltéssel véget vetett.
    Viló néni a feladatot az utolsó tanítási napra hagyta, melyet az állatgyerekeknek a nyáron kellett megoldaniuk, természetesen azért, hogy ne unatkozzanak a strandolás és a focimeccsek között sem. A feladat nem volt kötelező, de érdemes volt megcsinálni, ugyanis a 2. osztályos tananyaghoz kapcsolódott. A feladat egy fogalmazás volt: Én és az őseim címmel.
Orsza az orrszarvúlány rögtön föltette a kezét.
Tessék Orsza, kérdésed van?
Igen Viló néni, mégpedig az, hogy honnan tudhatnék bármit is az őseimről? Nincs nekem időgépem.
A többi gyerek ezen jót nevetett, be is toppan Orosz tanár úr, azt hitte Viló kisasszony megint elaludt.
Orsza kedvesem, jó is lenne, ha lenne időgéped, valóban könnyebb lenne a feladatod. De a célom nem ez, hanem az, hogy keressetek, kutassatok az őseitek után, akár a szüleitektől kérdeztek, akár elmentek kirándulni, s csak jeleket kerestek, amik arra utalnak, régóta vagyunk a Földön.
Már tudom is, hogy hol kezdem! A szomszéd óvodában láttam egy jó kis majomkenyérfát, ott biztos találok nyomokat. – szólt Zsiri, a zsiráf fiú, aki a tornasorban mindig az első.
Zsiri fiam, Te megint csak éhes vagy. De ha a fa tetején találsz nyomokat, s egy szép fogalmazást kerekítesz belőle, egy ötössel kezdheted a második osztályt.
Ez az! – rázta fejét a zsiráf fiú előre hátra.
Viló néni elbúcsúzott a gyerekektől, s szép és hasznos nyarat kívánt a nekik, majd megszólalt a tanév utolsó csengőszója. A gyerekek ordítva szaladtak kifelé:
VAKÁÁÁCIÓÓÓÓÓÓ!
Kivéve Orszát, akit magával ragadott a feladat, s elhatározta, amerre viszi nyáron a kedvenc labdája, mindenkitől kérdezni fog, mindenhol nyitott szemmel jár. A nagymamájától megtanulta, a részletekben rejlik a megoldás.
A feladat nehéz volt, Orsza nem igazán tudta hol kezdje, de arra gondolt, ki tudhatna többet az őseiről, mint a legközelebbi ősei. Így hazaszaladt és az apukájához fordult:
Apa-apaaa, kérlek segíts nekem a nyári feladatomban. Fogalmazást kell írnom az őseimről.
Óh, lányom ez egy nagyon izgalmas feladat, hiszen az őseinkről nagyon sok minden mesél. A természet maga egy igazi mesélő. Azt tudtad, hogy az orrszarvúakat régen rinocérosznak hívták? Mint azt tudod is páratlan ujjú patások vagyunk, s nem csak itt Afrikában vannak rokonaink, hanem Ázsiában is.
Tényleg? Azt gondoltam csak mi vagyunk. -csodálkozott Orsza.
Réges-régen az orrszarvuak családja nem így nézett ki, ahogyan most. Ma trópusi állatok vagyunk, de régen, több millió évvel ezelőtt bundát hordtak az őseink, ugyanis sokkal hidegebb éghajlaton éltek. Például Szibériában. Ő volt a gyapjas orrszarvú. Kedves Elefáni barátod ősei is gyapjasok voltak, ők voltak a mamutok.
...és apa, egyformák vagyunk?
Nem kicsi, nem vagyunk, mára fajunk többsége kihalt. Ma már csak 5 faj él a Földön. Mind az 5 faj különbözik egymástól, ahogyan az emberek is különböznek, attól függően, hogy a Föld mely szegletébe utazunk. Gyapjas rokonunk a jégkorszakban élt, s már ő is találkozott emberrel.
    Orsza a sok-sok információt csak úgy szívta magába. Nyár végére olyan fogalmazással állt a tanárnő elé, melyet az Zoo-skolai újságban is megírtak. A tanárnő nagyon büszke volt, hogy Orsza az ő osztályába jár, ugyanis az összes állatgyerek fellelkesülve a sikerein, megírták saját őseikről szóló fogalmazásukat, s a 2. osztály lett a legjobb a Zoo-skolában.

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

9
3
4
2
0
8
4