Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.08 14:33

A szafari tűzoltója

Tóth Lőrincz Alexandra: A szafari tűzoltója

 

Valahol a messzi-messzi afrikai szafarin élt egy kiselefánt, akit a szülei FrÖcsinek neveztek el. Ő volt az elefántcsalád legfiatalabb tagja és első ránézésre semmiben sem különbözött a testvéreitől. Azonban ha jobban megnézte az ember, akkor észrevehető volt...

Tóth Lőrincz Alexandra: A szafari tűzoltója

 

Valahol a messzi-messzi afrikai szafarin élt egy kiselefánt, akit a szülei FrÖcsinek neveztek el. Ő volt az elefántcsalád legfiatalabb tagja és első ránézésre semmiben sem különbözött a testvéreitől. Azonban ha jobban megnézte az ember, akkor észrevehető volt, hogy az ormánya egy nagyon picit rövidebb volt a többiekénél, akik gyakran gúnyolták emiatt, ezért mindig kicsit különcnek érezte magát.

Míg testvérei egész nap szüleik mellett játszottak, pancsoltak és felfedezték a világot, FrÖcsi igazi álmodozó volt és gyakran csak ment az ormánya után. Ő is szeretett játszani társaival, de legalább ugyanennyire szeretett egyedül bóklászni a vadonban, és közben ábrándozni. Igazából egy nagy álma volt, szerette volna megmutatni az őt csúfoló ormányosoknak, hogy ő sem ér kevesebbet aprócska hibája miatt. Folyton folyvást azon gondolkodott, hogy hogyan is bizonyíthatná ezt be.

A szavannai száraz évszak különösen szárazra sikerült ebben az évben. Az állatok örültek, ha egy kis vizet találtak, igazi küzdelem folyt a vízért és a fák árnyékáért. Szerencsére az elefántok megtalálták az egyik oázist, ahol kedvükre ihattak és hűsölhettek a tikkasztó hőségben. Ezen az oázison kívül nem is lehetett más vízforrást találni míg a szem ellátott, mindenhol szárazság uralkodott.

Egy hatalmas pancsolás közepette FrÖcsi észrevette, hogy az oázistól nem messze füst gomolyog. Rögtön tudta, hogy nagy a baj, hiszen a száraz évszakban nem ritkák a bozóttüzek a szavannán, mert a nagy szárazságban nagyon gyorsan terjed a tűz. Egy percig sem habozott, elkiáltotta magát, hogy „TŰZ VAN!!! TŰZ VAN!!!”, hogy figyelmeztesse a csorda egyedeit és a többi állatot a veszélyre.

Azonban az elefántcsorda nagy része és a többi állat ahelyett, hogy megpróbálták volna eloltani a tüzet, hanyatt homlok menekült az ellenkező irányba. FrÖcsi gondolkodás nélkül, felszívott egy hatalmas adag vizet az ormányába, és elindult a füst irányába, és ösztönösen tette a dolgát. Szerencsére akadt még néhány hősünkhöz hasonló bátor elefánt, akik követték a példáját, és a szafari lakóinak megmentésére siettek.

Szerencsére FrÖcsi annyira szemfüles volt, hogy már akkor észrevette a veszélyt, amikor még lángok nem is voltak, épp csak akkor kezdett parázslani és füstölni. A nagy melegben azonban olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy mire odaértek az első ormány vízzel már egy közeli fa is lángokban állt.

A tűzoltó társaságnak nem volt egyszerű dolga, rengeteget kellett oda-vissza rohangálniuk az oázis és a tűzfészek között, de gyorsaságuknak és kitartásuknak köszönhetően hosszas küzdelem után sikerült megfékezni a továbbterjedést és eloltani az utolsó parazsat is.

A szafari állatai nagyon hálásak voltak a kiselefántnak, hiszen megmentette élőhelyüket a pusztulástól és az állatoknak sem kellett új ivóhely után nézniük. A családja nagyon büszke volt rá. Testvérei pedig bocsánatot kértek tőle a sok piszkálódásért, és megígérték, hogy soha többé nem gúnyolják, sőt kikiáltották a szafari hősének.

Így FrÖcsi legnagyobb álma végül valóra vált, soha többé nem bántotta őt senki, a csorda egy elismert tagja lett. Most már felhőtlenül élhette tovább álmodozó mindennapjait.

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
9
5
3
9
9
7