Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.08 16:00

A kis Zebroszlán rejtélye

Hepka Judit: A kis zebroszlán rejtélye

 

Történt egyszer, nem is olyan régen, nem is olyan messze, csak itt a szomszéd kontinensen (na jó, azért elég messze) Afrikában. Ott élt a szavannán az állatok királya az Oroszlán, aki egy szép napon magához hívatta népét, mert...

Hepka Judit: A kis zebroszlán rejtélye

Történt egyszer, nem is olyan régen, nem is olyan messze, csak itt a szomszéd kontinensen (na jó, azért elég messze J ) Afrikában. Ott élt a szavannán az állatok királya az Oroszlán, aki egy szép napon magához hívatta népét, mert fontos bejelentése volt a számukra.

 

- Kedves alattvalóim! Rövid időre elhagyom a szavannát, távoli rokonaim jönnek látogatóba, s eléjük megyek üdvözölni őket. Távollétem alatt bölcs barátom, Tukán fog helyettesíteni, forduljatok hozzá bizalommal!

Az állatok elköszöntek királyuktól, aki azonnal útra is kelt, a Tukán pedig elfoglalta ideiglenes trónját az Oroszlán barlangjában.

 

  Napokig nem is történt semmi uralkodásra méltó esemény a szavannán. Ám egy forró délutánon miközben Tukán ebéd utáni csendes pihenőjét töltötte, az öreg madár éktelen ricsajra ébredt. Még az utolsó álomkép ott lebegett a szeme előtt, amikor a szavanna állatai beözönlöttek a barlangba hangos vita kíséretében.

- Barátaim, kérlek halkuljatok el, mert így nem tudok a segítségetekre lenni! – szólt a Tukán. – Valaki mesélje el, hogy miért vitatkoztok!

Ekkor előlépett az Elefánt, ormányával egy aprócska szőrcsomót tartva, ami keserves nyávogással vigasztalhatatlanul sírt.

- Mai sétám alkalmával egy bokor tövében találtam ezt a kis apróságot, akinek fél délelőtt hiába kerestem az anyukáját. Úton hazafelé összetalálkoztam a többi állattal, s mindenki boldogan vállalná a pótmama szerepét, de nem tudunk megegyezni, hogy melyikünknél lenne a legjobb helyen, mert még egyikünk sem látott korábban ilyen szőrös-csíkos állatbébit. Bölcs Tukán, kérünk Téged, tégy igazságot!

 

A Tukán alaposan megnézte magának a kis jövevényt, s vakarta, vakarta a fejét, mert bizony idős kora ellenére még ő sem tudta, hogy milyen állatkölyök lehet a sírdogáló csöppség. Pár perc gondolkodás után a következő megoldással állt elő:

- Álljatok sorba barátaim, megvizsgáljuk, hogy melyikőtökre hasonlít a legjobban a kicsike, s az lesz a pótmamája!

Az állatok elismerve a Tukán bölcsességét, helyeslően bólogattak, miközben szépen felsorakoztak az Elefánt mellé, akinek a szemrevételezésével megkezdődött a nyomozás.

- Nagyon sajnálom kedves Elefánt – kezdte a Tukán –, de a picinek nincsen olyan szép ormánya, mint Neked, ezért nem Te leszel a pótmamája.

Az Elefánt szomorúan bár, de elfogadta a Tukán ítéletét. A második a Zsiráf volt a pótmama-jelöltek sorában, de ő sem örülhetett, mert ő ugyan gyönyörű volt hosszú, kecses nyakával, viszont a bébi buksija egy kis tömzsi nyakon nyugodott. Most a Víziló következett.

- Sajnálom kedves Víziló, de amint látod, ennek a csöppségnek bundája van, ami Neked nincs, ezért Te sem lehetsz a kiválasztott! – szólt a Tukán. Ekkor előlépett az Orrszarvú, azonban ő is csak úgy járt, mint az előtte lévők, mert a kicsinek nemcsak ormánya, hosszú nyaka, de még orrszarva sem volt. A sorban a következő a Krokodil volt, aki csalódottan vette tudomásul, hogy ő sem lehet pótmama, hiszen az ő testét sem borítja szőr.

 

Vészesen közeledett a sor vége, már csak hárman voltak hátra. A Flamingó következett. - Sajnálom kedves Flamingó – kezdte baljósan megint a Tukán –, de amint látod, ahogyan Vízilónak és Krokodilnak is mondtam, a kicsinek bundája van. Neked pedig, hozzám hasonlóan tollak borítják a testedet, ráadásul nem négy, csak két lábunk van, hiszen madarak vagyunk.

 

A soron következő jelölt szóhoz sem hagyta jutni a Tukánt:

- Jó, jó tudom! – mondta elkeseredetten a Kígyó. – Én szóba sem jöhetek, hiszen nemhogy pihe puha bundám, de még csak lábam sincs…

- Ne bánkódjál Kígyó barátom – vigasztalta a Tukán –, mert jól látod ugyan a helyzetet, de biztos vagyok benne, hogy a saját kicsinyeidnek csodálatos anyukája vagy!

A sort a Zebra zárta, aki még reménykedett benne, hátha ő lesz a bébi pótmamája, mégis meglepődött, amikor meghallotta a Tukán döntését:

- Te viseled majd gondját a kicsinek Zebra! Igaz ugyan, hogy Neked patád van, nem pedig mancsod, de a testedet szőr borítja és ami nagyon fontos: Te is csíkos vagy, így Rád hasonlít legjobban a kicsi! Bár meg kell jegyeznem, kár, hogy királyunk, az Oroszlán távol van. Ő lenne az ideális gondviselő, hiszen a csöppség teljesen úgy néz ki, mint egy oroszlánkölyök, eltekintve a csíkoktól.

- Akkor ő egy csíkos oroszlán? – döbbentek meg az állatok.

- Nem – állapította meg a Tukán. – Ő egy Zebroszlán!

A következő pillanatban hatalmas nevetés harsant a barlang bejáratánál. Megérkezett ugyanis az Oroszlán, s ő hahotázott ilyen jóízűen, egy felnőtt Zebroszlán társaságában.

- Nem Zebroszlánok ők, hanem Tigrisek! – mondta még mindig nevetve az Oroszlán. – Ők az én távoli rokonaim, a messzi Ázsiából. Ezért nem találkozhattatok még velük, hiszen Afrikában nem élnek Tigrisek. Ma reggel a kölyök elkószált, s hiába kerestük, nem találtuk, ezért siettünk vissza hozzátok, hogy segítsetek a kutatásban.

Eközben a kis Zebroszlán, akarom mondani kis Tigris, amint meglátta anyukáját, már rohant is mamája ölelő karjaiba, és a történet végére már mély álomba is merült.

Szép álmokat Nektek is Gyerekek!

 

Vége

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
9
5
3
9
4
1