Egészséges ételek otthonról. A házi tésztának nincs is párja.
A készülék háza első osztályú rozsdamentes anyagból készült, illetve alumíniumból a vágó görgők.
Precíz gyártásnak köszönhetően nem hagy nyomot a tésztán.
PERALIMENTI élelmiszer készítésre alkalmas certifikáttal rendelkezik.
1 tészta készíthető vele: 12 mm
3 tojásos” alap tészta recept: hozzávalók 50 dkg tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 3 db „M” méretű tojás
- 1 mokkás kanál só.
Elkészítési idő kb. 30 perc
- Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
- Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket,amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
- Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig ameddig a kívánt vékony tésztát meg nem kapjuk.
- Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
- Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani.
- Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen.