Az első fogak kibújásának ideje és sorrendje gyermekenként nagyon változó. Van, akinél már 3 hónapos korban megindul a fogzás, de van olyan is, akinél 1 éves kora körül bújik ki az első fogacska. ...Tovább olvasok

Tovább

Fogápolás, fogzás

 (57 termék)
 

Fogápolás csecsemőkorban: Nagyon praktikus az ujjra húzható puha pamut vagy szilikon anyagból készült szájápoló, mellyel egyszerűen és gyengéden tisztíthatjuk és masszírozhatjuk is a baba ínyét.

Fogápolás 6-12 hónapos korban: Az első fogak megjelenésekor váltsunk puhasörtéjű fogkefére, amiből szintén kapható ujjra húzható változat vagy hagyományos fajta is.

Fogápolás 1-3 éves korban: Válasszunk puhasörtéjű, a gyermek által is könnyen megfogható nyelű fogkefét. 1,5 éves kortólhasználhatunk a gyermek korának megfelelő fogkrémet is.

Fogápolás 3-6 éves korban: Ha már a gyermek megtanulja vízzel öblögetni a száját, és kiköpni a fogkrémes vizet, akkor használhatunk fluoridos fogkrémet is. Mivel óvodás, kisiskolás korban már nem tudjuk kiküszöbölni a cukros ételek és italok fogyasztását, célszerű legalább napi háromszor, a főétkezések után fogat mosni.

Tudj meg többet a témában az alábbi blogcikkeinkből:

Tovább
Fizetési megoldások: