A mai értelemben vett inhalátor készülékek hatékonyan használhatóak felső- és alsó légúti megbetegedések kezelésére. ...Tovább olvasok

Tovább

Inhalátor

 (10 termék)

Működési elvüket tekintve megkülönbeztetünk kompresszoros, ultrahangos és rezgőmembrános inhalátorokat.

A kompresszoros inhalátorok a felső légúti megbetegedésekben a leghatékonyabbak. Használatát tekintve hosszabb kezelési időre van szükség (15-20 perc), hogy elérjük a kívánt hatást.

Az ultrahangos inhalátor a piezzo elektromos kristályok rezgésével alakítja át a terápiás készítményt könnyen belélegezhető párává. Előnye, hogy kicsi a mérete, így akár egy kisebb női táskában elfér, azonban a méretéből adódóan a térfogata és kapacitása is jóval kisebb.

A rezgőmembrános inhalátor esetében az apró - szabad szemmel nem látható - lyukakon keresztül a membrán átpréseli a folyékony sóoldatot, terápiás szert vagy gyógyszert, ezzel elporlasztva azt, így köd (aerosol) keletkezik, mely belélegezve eljut a problémás területre, és közvetlenül ott fejti ki a hatását. Előnye, hogy kicsi részecskékre porlasztja a gyógyszert, így az hatékonyan eljut az alsó légútakba isKicsi és könnyű és csendes a készülék, mely saját tápegységről működtethető.

Tudj meg többet a témában az alábbi blogcikkeinkből:

Tovább
Fizetési megoldások:
Árukeresők: