Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.05 10:56

Az elveszett sörény

Práger Kitti: Az elveszett sörény

 

A Serengetin innen, a Kilimandzsárón túl élt egyszer egy nagy boldog oroszlán falka, amit egy hatalmas, erős és bátor hím vezetett, Zaffír. Ő és párja, Zelda lelkesen nevelgette elsőszülött kisfiát Leopoldot. Leopold mást sem hallott születése óta, csak hogy ő a trónörökös, apja hasonmása. Pont olyan, mint a szavanna királya Zaffír. Méltóságteljesen feküdt a majomkenyérfák árnyékában...

Práger Kitti: Az elveszett sörény

A Serengetin innen, a Kilimandzsárón túl élt egyszer egy nagy boldog oroszlán falka, amit egy hatalmas, erős és bátor hím vezetett, Zaffír. Ő és párja, Zelda lelkesen nevelgette elsőszülött kisfiát Leopoldot. Leopold mást sem hallott születése óta, csak hogy ő a trónörökös, apja hasonmása. Pont olyan, mint a szavanna királya Zaffír. Méltóságteljesen feküdt a majomkenyérfák árnyékában, ameddig a felnőttek vadásztak vagy peckesen járt hát anyja nyomában, annak biztos tudatában, hogy ő a trónörökös, a király pontos mása.

Egy száraz napom, mikor a közeli kisebb vizek mind kiszáradtak elballagtak anyjával egy nagyobb tóhoz. Az itatóhely, ahogy az oroszlánok közeledtek, kiürült. Csak egy víziló maradt a part mellett. Zelda üdvözölte Hildát és beszélgetni kezdtek.

- Leopold igyál szépen! - mondta az anyja a kisoroszlánnak.

A víztükör sima volt, mikor Leopold fölé hajolt megpillantotta saját tükörképét. Megijedt, azt hitte a víz alól bámul rá valaki, nagyot morrant és a vízre csapott.

- Valaki bámul rám a víz alól! - panaszolta a kölyök.

A víziló és az oroszlán mama nagyot nevetettek.

- Hiszen az Te vagy! A tükörképedtől ijedtél meg. - mondta Hilda, majd folytatták a pletykálkodást.

Hiszen ez lehetetlen, gondolta Leopold. Mindenki azt mondja, hogy tiszta apja ez a kölyök, de a tóból egy vékony nyakú, nagy fülű lény nézett vele szembe. A csodás sörénynek, mely Zaffír nyakát övezte nyoma se volt.

Valaki ellopta! - gondolta Leopold. Nincs más magyarázat. Hiszen apjának védjegye a hatalmas sörény, ő pedig, mindenki ezt mondja, apja mása. De ki lehetett? Meg kell keresnie, mielőtt apja észreveszi, hogy nincs meg a sörénye. Nem akart szégyent hozni a szavanna uralkodójára. Kihasználta hát, hogy anyja belefeledkezett a Hildával való beszélgetésbe elosont, hogy megkeresse a tolvajt és visszaszerezze ellopott sörényét.

A krokodilra gyanakodott, mert sokszor hallotta, hogy az elragad állatokat a tóparton. Elindult hát a nádas felé, hátha ott ráakad. Hamar megtalálta a kövek között sütkérező hüllőt.

- Add vissza a sörényemet! - mordult rá az óriási állatra Leopold.

- Midet? - kérdezte álmélkodva a krokodil.

- A sörényemet! Valaki ellopta. - mondta mérgesen az oroszlán kölyök.

- Látsz te itt egyetlen szál szőrt akár? - kérdezte a krokodil, majd nagyot csapott erős farkával.

- Nem. Nyoma sincs. - ismerte be Leopold és bánatosan elkullogott.

Ha nem a krokodil, akkor ki lehet? Tépelődött. Ekkor meglátta az itatóhoz tartó elefántokat. Lehet, hogy ezek a behemótok voltak, gyakran mondogatják, hogy valójában ők a szavanna legnagyobbjai, talán ezért vették el a sörényét. Leopold a vonuló csorda elé ugrott.

- Azonnal adjátok vissza a sörényemet!

- Midet? - nevettek az elefántok.

- A sörényemet! Valaki ellopta – mondta a kölyök.

- Nekünk nincs szükségünk sok hosszú szőrre, hogy nagyobbnak tűnjünk, hiszen nálunk nincs nehezebb szárazföldi állat. - cirógatta meg elnézően a csapatot vezető elefánt mama Leopoldot. Majd tovább trappoltak a víz felé.

Az oroszlán kölyök elkeseredett. Hol lehet a sörénye? Ahogy ezen morfondírozott meghallotta a hiénák kacagását. Hát persze! A hiénák! Mindig az oroszlánok után somfordálnak, kis elemózsiában reménykedve. A kis oroszlán odafutott és mérgesen a hiénákra kiáltott.

- Adjátok vissza a sörényemet!

A hiénák felkacagtak, majd szépen lassan körbevették Leopoldot.

- A sörényedet keresed? Nincs nálunk, de szívesen megmutatjuk hol találod – mondta az egyik hiéna, miközben óvatosan körbe pillantott, van-e a környéken felnőtt oroszlán. - Gyere velünk! - folytatta negédesen.

Leopold elindult a hiénákkal és egyre csak arra gondolt, hogy végre olyan lesz, mint az apja. Ahogy távolodtak a tótól, a hiénák egyre szorosabban fogták közre a kölyköt. Ő pedig egyre kellemetlenebbül érezte magát.

- Hová megyünk? - kíváncsiskodott.

- Itt a cserjék között lesz! - mondta a hiénák vezére és szeme sunyin csillogott.

Ahogy a cserjésbe értek megfordult és Leopoldra támadt. A kis oroszlán megpróbált elfutni, de mindenhol a hiéna falka tagjai voltak. Fenyegetően közeledtek felé. A kölyök oroszlán ekkor döbbent rá, hogy becsapták és elcsalták őt. Próbálta kitalálni hogyan futhatna el, ám ekkor rettentő üvöltés rázta meg a cserjést. A hiénák megmerevedtek. Zaffír lépett a bokrok közé, szeme villogott, a hiénák pedig menekülőre fogták. Leopold pityeregni kezdett.

- Már nincs veszély – mondta az apja. - Miért sírsz?

- Mert nincs meg a sörényem, azt kerestem egész délután, de senkinél sem találtam. Se a krokodil, se az elefántok nem látták.

Zaffír hangosan nevetni kezdett. Leopold pedig meglepődött, azt hitte apja mérges lesz, hogy elveszett a sörény.

- Te kis bohó! Neked még nincs sörényed, nem veszett el, ugyanis ki sem nőtt még! Majd ha olyan hatalmas állkapcsod lesz, mint a krokodilnak, olyan erős tüdőd, mint az elefántnak és olyan ravasz leszel, mint a hiénák, addigra majd kinő a sörényed is. De addig még bőven van időd. Csak ne csatangolj el többé anyád mellől! - mondta Zaffír és szeretetteljesen oldalba veregette kisfiát.

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

9
3
3
9
6
5
1