Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.05 10:34

Hippolino nagy kalandja

Csere-Dési Viktória: Hippolino nagy napja

 

Hippolino Afrikában, a hatalmas Szafari közepén élt népes családjával együtt. Anyukája, apukája, testvérei, számos unokatestvére, és megannyi rokon között ő volt a legkisebb víziló. Nem olyan régen született, de már most akkora, mint legfiatalabb bátyja. Hippolino nagyon szeret a Nagy Vízben játszani...

Csere-Dési Viktória: Hippolino nagy napja

 

Hippolino Afrikában, a hatalmas Szafari közepén élt népes családjával együtt. Anyukája, apukája, testvérei, számos unokatestvére, és megannyi rokon között ő volt a legkisebb víziló. Nem olyan régen született, de már most akkora, mint legfiatalabb bátyja. Hippolino nagyon szeret a Nagy Vízben játszani, piszkálni a kis halakat a víz alatt és piszkálni a felnőtteket a víz fölött. Ennek ugyan nem min-denki örül, de Hippolino elbűvölő pofija, nagy szemei és pörgős kis füle a végén mindenkit levesz a lábáról. Hippolino kedvenc időtöltése azonban mégiscsak az evés, anyukája finom tejcsije. Tudja jól a kis víziló, hogy anyukája bármikor szolgálatkészen adja neki és csakis neki a finom anyatejet.
Történt egyszer, hogy Hippolino egy kimerítő játék után odacammogott anyukájához, hogy a jól meg-érdemelt tejecskéhez hozzájuthasson. Készülődött, vackolódott, cuppogott, a nózijával bökdöste anyukáját, és akkor valami olyasmi történt, amire a kis víziló egyáltalán nem számított. Hirtelen anyu-kája hatalmas szép szemeit látta maga előtt. Nem erre számított. Hippolino érezte, hogy itt valami nagyon nincs rendben! Mi történik? Hol van az ő tejecskéje? Miért néz anyu ilyen furcsán? Vajon mit fog mondani? Erre nem kellett sokat várni, mivel a vízióanyuka már el is kezdte mondókáját.
- Hippolino, kicsim, azt hiszem, fontos állomáshoz érkeztél el az életedben…
A kis víziló csak pislogott, nem értette, hová utaznak. Meg is kérdezte:
- Anyu, miért mondod, hogy állomáshoz? Utazunk valahová? Talán meglátogatjuk a Szafari túlvégén élő nagynéniéket?
- Nem kincsem, nem ilyen állomásra gondolok. Az életedben eddig csak a játék és a tejecske volt a legfontosabb dolog, igaz?
- Igen, igen, és ez így is marad! Én még kicsi vagyok és csak játszani tudok – na jó, néha idegesí-teni a nagyfülü szomszédokat -, na és persze a tejecske, nyamiiiii!
- Pont erről szeretnék veled most beszélni – szakította félbe Hippolinot az anyukája – Te már nem vagy olyan kicsi; nézd, Hippinek épp most született kistestvére, aki fele akkora, mint te; most ő a legkisebb a családban.
- Jó, jó, már nem én vagyok „a kicsi”, de mi köze van mindennek a játékhoz és a finom tejecs-kének? – kérdezte most már kétségbe esett hangon a kis vízlió.
- Figyelj! – mondta határozottan az anyukája. Te mától fogva azt fogod enni, amit én és apu és a többi testvéred.
- Miiiii? – görbült sírásra Hippolino szája.
- Ne félj kincsem – lágyult el anyukája hanga -, inkább gyere most velem, megmutatom neked, mitől fogsz olyan szép nagyra nőni, mint apukád. Ebben a pillanatban fordult oda a kis víziló apukája, és méltóságteljesen csak ennyit szólt: Bizoooony! …és ezzel a lendülettel vissza is cammogott a nagy víz aljára, hogy tovább legelésszen és hagyta, hogy felesége folytassa a beszélgetést a fiával.
Hippolino tele kétellyel de elindult anyukája után. Mást nagyon nem is tehetett volna… Szája még mindig sírásra állt, mert neki eddig csak egyet jelentett az elmúlt pár perc: nincs több tejcsi! Ahogy a parton együtt cammogtak, egyszer csak valami nagyon finom illat csapta meg az orrát. Jó mélyen beleszippantott a levegőbe, szeme felcsillant. Nem tudta mi ez… Anyukája hirtelen meg-állt és így szólt hozzá:
- Hippolino, szeretném neked megmutatni, hogy mi a vízilovak kedvenc eledele. Itt van körü-löttünk, ez a szép, magas zöld fű. Szippancs csak bele! Érzed? Szinte hívogat… Harapj le, egyél meg, még, még… Na, gyere, tátsd ki a szád, így ahogy én, és harapj egy jó nagyot!
A kis víziló életében először, anyukáját utánozva beleharapott a friss, zsenge fűbe. Ahogy elkezdte rágni, valami nagyon jóleső érzés futott át rajta: hmmmmm, ez nagyon jóóóó! Soookkal finomabb, mint a tejcsi! Ez fenséges! Nyamiiiii!
- Anyu, ezt eddig miért nem mutattad meg nekem, kérdezte alig érthetően, mivel tele volt a szája a friss fűvel.
- Hippolino, eddig pici vízipaci voltál, csak tejcsit tudtál enni, és még nem is volt olyan fog a szádban, amivel ezt – és a többi – finomságot meg tudtad volna rágni. Mostantól ez másképp lesz! Gyere, mutatok még neked egy s mást!
Hippolino most már egyáltalán nem volt szomorú a tejcsi miatt. Sőt! Minden kis porcikájával anyukájára koncentrált, aki sorra mutatta neki, hogy mit esznek a többiek, és ezentúl ő is.
A Szafariban beesteledett, a vízilovak egytől egyik aludni tértek, de Hippolinonak nem jött álom a szemére. Túlságosan izgatott volt még a mai nap után, mivel annyi mindennel ismertette meg az anyukája. Sokféle finomságot, füveket, gyümölcsöket, sőt, még a víz alatti zöld növényeket is meg-kóstolhatta! Hippolino igazán nagy vízilónak érezte magát! Hol van már a tejcsi…!
- Mostantól én is a felnőttek ételeit eszem! Én is együtt fogok legelészni a testvéreimmel! Én is, én is… de tovább már nem dünnyögött magában, mert a Szafari álommanója ráült a kis víziló orrára, varázspálcájával koppintott egyet, Hippoinora fújt egy adag álomport, amitől a kis víziló egyszerre mély álomba szenderült a Szafari Nagy Vízének langyos hullámai között.

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
9
5
3
9
9
7