Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2014.05.05 10:14

Mese

Elekesné Kertész Ibolya: Mese

 

Egy forró nyári napon a Safari óvoda gyerkőcei egy nagy fa árnyékában kuporogtak mind ahányan voltak: Zénó a kis zebra, Leó az oroszlán, Sziszi a kígyó, Zoé a kis elefánt és barátnője Panna a vízilólány, Miki a csimpánz kölyök , Peti a tukánmadár- aki a barátainak csak Tuki és Zsizsi a zsiráf....

Elekesné Kertész Ibolya: Mese

Egy forró nyári napon a Safari óvoda gyerkőcei egy nagy fa árnyékában kuporogtak mind ahányan voltak: Zénó a kis zebra, Leó az oroszlán, Sziszi a kígyó, Zoé a kis elefánt és barátnője Panna a vízilólány, Miki a csimpánz kölyök , Peti a tukánmadár- aki a barátainak csak Tuki és Zsizsi a zsiráf.
Üldögéltek a fa árnyékában és nagyon unatkoztak, meleg is volt és már új mókát se tudtak kitalálni. Volt sok játék az oviban, de már mind nagyon régi volt és már unalmas.


Zénó egy nagyot sóhajtott – tegnap anyával néztem az interneten egy áruházat, húginak rendeltünk egy új autósülést, mert a régit már kinőtte. És a játékok között egy olyan szép színes csúszdát, de jó lenne egy olyan nekünk, biztos nem unatkoznánk. Ez nagyon felkeltette a gyerekek érdeklődését. Zoénak egyből támadt is egy remek ötlete- tegnap anyáék elvittek a cirkuszba és nagyon jó volt, mi lenne ha mi is csinálnánk egy Cirkuszt? Aki szeretne eljönni megvenné a belépőt és lehet össze is gyűlne a pénzünk a csúszdára. De jó ötlet!-helyeselt barátnője Panna- akár fel is léphetne mindenki egy saját műsorral. Nagyon tetszett mindenkinek az ötlet, -akár el is kezdhetnénk megszervezni-szólt közbe Tuki -én a porondmester szeretnék lenni.


A gyerekek még aznap megrajzolták a meghívókat és még egy plakátot is amit kiragasztottak a bejárathoz. Mikor megérkeztek értük a szülők meg is kapták a meghívókat. Másnap sem unatkoztak az ovi lakói egész nap szervezkedtek, hogy ki milyen műsorral lépjen fel. Építettek porondot, kijelölték hol legyen a nézőtér és Zsizsi segítségével egy kötelet feszítettek 2 fa közé jó magasra, ezen fog Miki a csimpánz kölyök egyensúlyozni. Elkészítették a belépőket, elpakolták a játékaikat, hogy azok se legyenek útban. Zoé és Panna a sok labda közül keresett három egyforma méretűt a zsonglőrködéshez.  A nap végére nagyon elfáradtak és izgatottan várták a másnapot.


Gyorsan elérkezett a nagy nap. Reggel Zoé és Panna triciklivel jöttek az oviba, mert a műsorukhoz ez is kellett. A lányok nagyon szeretnek tricizni, ovi után is sokszor kerekeznek a játszótéren körbe-körbe. A gyerekek egész nap gyakorolták a műsort, míg nem eljött a délután. Sorra érkeztek a szülők, az ajtóban Zsizsi ült ő adta a jegyeket, mert ő igaz még csak ovis volt, de már nagyon jól tudott számolni és a pénzeket is jól ismerte. Az összes jegy elfogyott és hamar megtelt a nézőtér.


A porondon Tuki jelent meg elsőként, görkorival gurult be nézők elé és hangosan köszöntötte őket :
Tisztelt hölgyeim és uraim! Következzék a Safari Ovi első és nagyszabású Cirkuszi előadása! Fogadják szeretettel! És most pedig következzék Leó előadása, aki karikákon fog átugrálni. Nagy tapssal fogadták Leót. Először egy nagyobb karikán ugrott át, majd egyre kisebb és kisebb karikák következtek, de minden Leó a legkisebbet is könnyedén átugrotta. Leó után Miki mutatta be akrobata mutatványát a kötélen. Körbe-körbe fordult miközben hol a kezével hol a lábával kapaszkodott, de volt hogy csak a farkán csüngött és hintázott előre-hátra. Ezután a lányok következtek, három keréken érkeztek szlalomoztak körbe-körbe vagy  nyolcasokat írva a homokba Zoé az ormányán egyensúlyozott a piros pettyes lasztival, Panna egyik kezén zöld pettyes, másikban meg sárga pettyes labdát tartott a kormányhoz pedig hozzá sem ért. A lányok egyre és egyre gyorsabban karikáztak a nézők meg csak ámuldoztak, hogy mennyre ügyesek. Zsizsi és Sziszi produkciója következett. Zsizsi furulyán játszotta a „Tekeredik a kígyó rétes akar lenni...”míg nem Sziszi tekergőzve előbújt a gyékény kosárból. Utolsóként Zénó jelent meg bűvészköpenyben és cilinderben. Levette a cilindert a fejéről és egy fehér nyuszi bújt elő belőle majd kártyatrükkökkel folytatta, tátott szájjal figyelte őt mindenki, úgy röpködtek a feje felett a kártyalapok, mintha szárnyuk lett volna. Ismét Tuki következett és beharangozta az előadás végét és megköszönte a nézők figyelmét.

Az összes fellépő megjelent a porondon egymás kezét fogva meghajoltak a nézők pedig hatalmassal tapssal köszönték meg az előadást. Másnap a gyerekek még mindig fáradtak voltak a tegnapi előadástól, de nagyon boldogok voltak, és megbeszélték, hogy jövőre is csinálnak majd Cirkuszt. Örömüket tovább fokozta, hogy az óvónéni megszámolta a pénzt amit a belépőből gyűjtöttek és nem csak hogy a csúszdára való pénz összegyűlt, de a fent maradó pénzből még két mesekönyvet is tudtak választani. Az óvónéni gyorsan megrendelte a babaszafari internetes áruházból a szép színes csúszdát és a kiválasztott mesekönyveket. Másnap már meg is érkezett amiket rendeltek, alig várták a gyerekek, hogy a futár átadja a nagy dobozt. Kibontották, összeszerelték és a fa alá állították, hogy árnyékban legyenek. Kiszámolták, hogy ki legyen az első, a második- „Ecc-pecc kimehetsz...” A gyerekek egész délelőtt csúszdáztak, majd mikor elérkezett az alvás ideje az óvónéni az új mesekönyvekből olvasott fel nekik. Majd délután ismét csúszdáztak és ez még így folytatódott hetekig. De az én mesémnek, most itt a vége, fuss el véle.

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

9
3
4
0
0
3
1