Köszönjük hogy minket válsztottatok!

Extrém leárazás

 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babakassza kártya kedvezmény

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2012.10.26 12:47

Az első trimeszter

A magzati életből egyre több csodálatos mozzanatot fedez fel a tudomány, hiszen az ultrahang, röntgen és egyéb filmfelvételek fellendítették a kutatásokat.

Az alábbiakban csak néhány érdekességet fogunk felsorolni, ami gazdagabbá, izgalmasabbá teheti a babavárás időszakát, ha sejtjük, hogy mit tudhat már az adott időszakban.

1. hónap

Az első csodálatos esemény maga a megtermékenyülés. Mit lehet erről tudni? Bizony már ezt is filmre vették, és látható volt, miként válogat a petesejt a hímivarsejtek között. Vagyis a petesejt rendelkezik valamiféle válogató képességgel. Eddig úgy tudtuk, hogy a hímivarsejt hatol be a petesejtbe, de egy ausztrál klinika kutatói leírták, hogy a petesejtek felületén pici „karocskák” vannak, amelyek a hímivarsejtet „átölelik” és „simogatva” a petesejt belsejébe vezetik. Szóval, a női testben ott van egy program, hogy miként válasszon.

Ebben a 4 hétben 0,5-1 cm-essé fejlődik az embrió, akinek már teste van, fejjel, törzzsel és farokkal, s látszanak a kéz és lábkezdemények. Beindul a szív és az agy működése is. Mostantól már úgy gondolhatunk rá, mint egy tőlünk függő, de a maga fejlődési útján haladó emberpalántára.

2. hónap

Ebben a hónapban véglegesen kialakul minden belső szerve. Elkezdődik a kis test csontosodása és kialakulnak az első izmok. Ez teszi lehetővé az első reflexes mozgásokat. Megfigyelték, hogy a külső hangingerekre már ekkortól reagál a magzat, s az agya működésében lehet regisztrálni, hogy az erős hangingerre reagál.
3. hónap


Ekkor már mindennel rendelkezik a magzat, ami születése után megtalálható rajta. 6-8 cm hosszú és 30-50 gr súlyú. A szívverése már hallható, s a vérkeringése is beindul. A mostanra kialakult szervek működéséből egyre többet megfigyeltek.

A 9. héttől a magzat szopja az ujját, ami vagy stressz helyzetre, vagy éhezésre adott reakciónak bizonyult. Az ízérzékelés elkezdődik, amit az bizonyít, hogy a magzatvízből dupla mennyiséget iszogattak, ha abba édes ízt fecskendeztek, míg a keserű kininre az ivás csökkentésével és arcfintorokkal (!) reagáltak.

Megfigyelhető már sokféle mozgás: a kéznek a fejhez, archoz, szájhoz emelése, valamint a száj nyitása-zárása, nyelés és szopómozgás. A magzati mozgásoknak három fajtája van:

a, önindított mozgásnak nevezhetjük azokat, amelyeket saját belső késztetései váltanak ki, például ilyenek a méhben való helyzetváltoztatás is, amihez azonban már némi izommunka is kell, hogy legyőzze a gravitációt.

a, reaktív mozgások azok, amelyek külső ingerek hatására indulnak be, mint például a méhen belüli fenyegetés, a görcsös összehúzódások, amely a tér beszűkülését eredményezik, s ezzel védekező mozgást, nyugtalanságot váltanak ki. De az anyai stressz is nyilvánvalóan hat a magzatra. Egy vizsgálatban a szorongást keltő filmet néző édesanyák magzatainál azonnal regisztráltak nyugtalanná válást. Hasonlóképpen azoknak a kismamáknak a magzatai, akik bonyolult vizsgálatra vártak, nyugtalanabbak voltak, mint a többi kismamáé, akik csak a szokásos kontrollvizsgálatra vártak. Az anyai izgalom tehát áttevődik a magzatra. A baba kicsiny szíve napi 30 liter vért pumpál.

A reaktív viselkedési állapotok egyik a sírás, amit már a magzati létben is regisztráltak (140 esetben egy kutatás kapcsán), ugyanis néha tud levegő jutni a magzat gégéjéhez.

 

Baby Design EspiroBomikoChipolino

LorelliBertoniBaby CareConcord márka

BobobabyNuvitaMunchkin

KlupsNosibooMarkasLindam

BamBamAngelCareMommaTommee Tippee

AdamoBabyOnoScampChicco

AventGabelizHIPPLansinoh

ClevamamaJanaManducaMAM

MyBBPrintKecskemétiSkip HopAlpine

DisneyNanduNUKMaxi-Cosi

SchleichYbikeOopsEdz Kidz

JanodBullyland márka

 

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó augusztus

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
3
2
9
6
9
0