Köszönjük hogy minket válsztottatok!
 
 
 
     
Facebook
Youtube
Instagram
Pinterest

Kategóriák

Babaszafari Outlet áruháza!

Outlet Szafari

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2018.09.15 10:54

A gyomorfájás gyakori a gyermekeknél, főleg a 4-8 éveseknél. A hasfájás oka lehet az étrend, stressz vagy az, hogy sok levegőt nyelnek etetés közben. Összeszedtünk nektek néhány tippet amivel segíthettek a babádon, hogy átvészeljék a hasfájós időszakot.

A babák bioritmusa nem olyan, mint a felnőtteké. Ha a baba nehezen alszik, vagy sokat kel fel éjjel, érdemes néhány tippet megfogadni, hogy mindenki kipihenje magát.

Ezek a tippek nem biztos, hogy minden babánál beválnak, hiszen mindenki személyisége, igénye más. Vannak babák, akik szeretik a csendet és vannak olyan kicsik, akik elviselik, vagy kifejezetten szeretik a zajt.  Összegyűjtöttünk néhány trükköt, amivel könnyebb lesz elaltatni a babát.  Olvasd el a tippjeinket és válaszd ki a babádnak megfelelőt, hogy az egész család nyugodtabban pihenhessen éjszakánként.

A babaváró buli hagyománya nem túl régi Magyarországon, és nem csak a kelengyékről szól. A terhesség utolsó hónapjaiban mindenkit boldogsággal tölt el, ha még utoljára együtt lehet a baráti társaság, vagy a család. Elsősorban mégis a babáról szól, akit mindenki nagyon vár, és elhalmozzák már születése előtt ajándékokkal.

A szoptatás alkalmával az baba és a mama is boldog, hiszen kialakul köztük az a bizonyos kapcsolat, ami csak anya és gyermeke között tud kialakulni.

2018.05.14 13:10

Nem minden édesanya teheti meg, hogy természetesen szoptassa a babáját, hiszen nem biztos, hogy termelődik elég anyateje. Ebben az esetben ajánlott néhány trükköt, praktikát bevetni, mert nem csak az anyatejre, de az anya szervezetének ellenálló képességére is figyelni kell.

2018.04.02 13:11

A szülők körében mostanában elterjedt az a szokás, hogy bulit szerveznek a baba nemének bejelentéséhez, vagy olyan videót készítenek erről, ami nem hétköznapi. Ezek a fajta bejelentések azért is izgalmasak, mert egy pillanat alatt kiderül mindenki számára hír, és mindenki abban a pillanatban tud örülni. Néhány különleges bejelentést mutatunk most be.

2018.02.13 13:13

A baba bőrének ápolása nagyon fontos, hiszen érzékenyebb, mint egy felnőtté, és könnyebben alakulhatnak ki bőrbetegségek vagy bőrkiütések. Nem csak a nyári napsütésben kell a csecsemő bőrét óvni, hanem a születésétől kezdve ajánlott kifejezetten gyermekeknek ajánlott kozmetikumokat használni.

2017.12.05 15:04

A sírás az újszülöttek legfőbb kommunikációs eszköze. A babák nem tudják magukat megnyugtatni, ezért segítségért, vigasztalásért kiáltanak.

2017.11.16 14:14

A terhes kismamák mumusaként is említett betegség a toxoplazmózis, amivel kapcsolatban rengeteg tévhit terjeng. Lássuk a tényeket!

Általánosságban elmondhatjuk, hogy kedvenc ételeidről persze a várandósság alatt sem kell lemondanod, de az a helyzet, hogy vannak kivételek.

2017.10.03 10:33

Az érett újszülöttek 60 százalékánál, a koraszülöttek 80 százalékánál életük második-harmadik napja körül enyhe sárgaság jelenik meg.

 

 

2017.09.01 14:37

A mesélés sok szempontból hasznos dolog.

Egyfelől jó alkalom arra, hogy tartalmas és nyugodt időt tölts gyermekeddel. Másfelől a mese megtanítja a gyereket odafigyelni a történetre.

2017.08.03 13:01

A baba fogainak ápolására már csecsemőkorban érdemes időt fordítani.

A baba fogmosását az első tejfogak megjelenésekor ajánlott elkezdeni.

2017.07.04 16:33

A babafogzás jelei a legtöbb esetben hat hónapos kor körül jelentkeznek, de vannak kisbabák, akiknél már 3 hónapos korban is mutatkozhatnak a fogzás tünetei.

 

A babafogzás minden babát más módon érinthet. Vannak kisbabák, akik a tejfogak áttörése előtti időszakban nagyon nyugtalanok, sokat sírdogálnak, esetleg rosszul alszanak, és van olyan eset is, amikor a szülő véletlenszerűen fedezi fel az újabb fogacskákat a baba szájában minden előzmény nélkül.

2017.06.02 16:12

A legtöbb csecsemő esetében erős a "szopási" reflex.

Sok baba már akkor szopja az ujjait, mikor megszületik. A szoptatásnak nyugtató hatása van, ezért a legtöbb szülő előszeretettel ad cumit gyermeke szájába.

Nagyjából 6-8 hetes korig nem javasolt cumit adni a babának.


2017.05.11 11:13

Megérkezett a legújabb lengyel márkánk, ami biztosan vidámabbá teszi a babák és szülők életét is.

2017.03.03 12:55

Amerikai gyermekorvosok azt ajánlják, hogy a szülők a kisgyerekeket az eddig javasolt 1 éves kor helyett 2 éves korig a menetiránynak háttal helyezzék el az autóban.

Szakemberek arra a statisztikára hivatkoznak, mely szerint a menetiránynak háttal elhelyezkedő ülésben utazó egyéves kor körüli gyermekek ötször kevesebb sérülést szenvedtek el.

Egyre több tudományos vizsgálat támasztja alá, így világszerte nagy kampányok indultak ennek tudatosítására, az első 1000 nap fontosságát hangsúlyozva

Első 1000 nap program, Magyarországon legfontosabb népegészségügyi problémák megelőzését tűzte ki célul, emellett pedig felhívni a figyelmet arra, hogy a gyermek egész további életét meghatározó fejlődésen megy keresztül a fogantatástól számított első 1000 napban.

2017.01.05 12:15

A szobatisztaság ideje 2 éves kor után következik el, de a valódi szobatisztaságra általában 3 éves korig kell várni és a legtöbb gyereknél még ezt követően is előfordulnak “balesetek”.

Nagyon fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek a gyerekkel, és ne erőltessük a szobatisztaságot.

Az amerikai cég 1991 óta biztosít hasznos kiegészítőket a babatermékek piacán.

A Munchkin innovatív, modern és hiteles termékeket fejleszt ki a csecsemők és a gyermekek számára, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a szülők életét és örömteli pillanatokat varázsolnak a kicsik életébe is.

2016.11.03 12:11

A babaúszás hasznosságáról élesen megoszlik a gyermekorvosok, védőnők, gyógytornászok és a szülők véleménye.

Vannak, akik egyértelműen ellenzik, mások dicshimnuszokat zengedeznek róla.

 A babaúszás legfontosabb előnye, hogy ideális családi programot jelent, ahol a szülők vizes közegben foglalkoznak, játszanak gyermekükkel. A baba intenzíven mozog a vízben, és olyan gyakorlatokat végez, melyek - néhány szakember szerint - stimulálják az idegsejtek működését, így a babaúszáson résztvevő kisbabák szerintük hamarabb érik el a mozgásfejlődés egyes stádiumait (ülés, forgás, járás), mint kortársaik.

2016.09.02 12:02

 

A terhesség első trimeszterében különösen, ha gyakoriak a reggeli émelygések megtörténhet, hogy egyáltalán nincs étvágyad, és az állandó hányinger is mindennapossá válik.

Nehéz időszak ez egy kismama számára, hiszen az ételek erőltetése nem egészséges, azonban a szervezetnek szüksége van nélkülözhetetlen tápanyagokra a baba egészséges fejlődése számára.

2016.08.03 11:24

A cég Barcelonában, 1932-ben dobta piacra az első összecsukható babakocsiját.

Azóta sok más fejlesztéssel egészítette ki modelljeit és vezetett be új termékvonalakat is, mint az autósülések, pihenőszékek, elektronikai termékek és etetési kiegészítők.

2016.07.03 09:37

A szoptatás során előforduló problémák közé tartozhat a mellgyulladás vagy tejcsatorna gyulladás, más néven mastitis.

Az eltömődött tejcsatorna és a mellgyulladás között általában csak fokozati különbség van. Az eltömődés általában a szoptatás során magától elmúlik, viszont, ha a tejcsatorna nem ürül ki rendesen gyulladást okozhat. Általában csak az egyik mellett érinti, piros foltot vagy csíkot eredményezve a mellen, emellett 40 fok körüli láz, fáradtság, influenza-szerű tünetek és végtagfájdalom is tapasztalható. Ritkább esetben kialakulhatnak egyéb tünetek is mint például émelygés, hányás, reszketés, étvágytalanság.

2016.06.03 10:12

Bár egyéves kor alatt nem igazán ajánlott a strandolás, megfelelő óvintézkedésekkel és egy kis odafigyeléssel megoldható, hogy a kicsik se maradjanak ki a pancsolás örömeiből.

Az első közös fürdés időpontja több dologtól is függ.

2017.05.03 11:01

Nyugat-Európában nagyjából 20 évvel ezelőtt terjedt el az apás szülés divatja és hazánkban is kb. 15 éve van mód rá, hogy apa is bent legyen a szülőszobán.

Az apás szülés társadalmilag egyre inkább elfogadottá kezd válni, ugyanakkor a hagyományos nézeteket valló férfiak továbbra is ellene vannak.

Biztos Ti is szembesültetek már azzal, hogy az újszülött babakocsikhoz tartozó pelenkázótáskák nem minden esetben túl nagyok. Sokszor jól hangzik, hogy táska is tartozik a szetthez, csak éppen nem használható ki megfelelően.

Most viszont jó hírünk van számotokra!

2016.05.09 14:54

Az elmúlt hónapokban rengeteg újdonság érkezett hozzánk a gyártóktól. Végre legördültek a 2016-os év új termékei a szalagokról, amik között sok érdekes és hasznos dolog van. Cikkünk a Lorelli új babakocsiját, a Pepe etetőszéket és a rengeteg temékünkön fellelhető 2016-os év kedvenc színét veszi górcső alá! Tartsatok velünk!

2017.04.03 10:53

Az első gyermek születése előtt a legtöbb anyuka azt képzeli, ha már túlvan a fárasztó és fájdalmas szülésen, akkor kezdődik az örömmámor, leszáll a rózsaszín köd és kezében tartja majd az ő nyugodt, békésen szuszogó, jóevő, jóalvó picurkáját.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az újszülött egész nap ordít, folyton szopizni szeretne, a tej hol kevés, hol meg ömlik belőle, és senki nem ad egyértelmű tanácsokat.

Mostanában elég izgalmasan telnek a napjaink, nem is tudom hirtelen, hogy mivel kezdjem a történetet. Egyik délután Pirner Alma és kisfia, Alen látogatott el hozzánk, hogy beszélgessünk kicsit, illetve, hogy a Nuvita termékekkel ismerkedjünk meg közelebbről.

 

2016.04.08 13:40

A babaszoba kialakítása akkora projektté is ki tudja nőni magát, mint mikor az esküvőnkre készülünk, vagy álmaink otthonát próbáljuk megálmodni. Rengeteg ötletet találunk hozzá a neten és tengernyi dizájnelemből választhatunk. Millió a lehetőség, azonban a tér adott, így nem árt tudni mik azok a legfontosabb elemek amikkel számolnunk kell. Cikkünkben kicsit górcső alá vesszük azokat az elengedhetetlen kiegészítőket, amik szükségesek egy baba szobájába. 

 

A babák az első 4 hónapban anyatejen, vagy szükség szerint ezt helyettesítő tápszeren élnek. 4 hónapos kortól elkezdhetjük adagolni nekik a kiegészítő tápanyagokat, így szoktatva őket hozzá az új ízekhez, állagokhoz. Egyrészt kipótolhatjuk a táplálék mennyiségét, ha nem elég nekik az anyatej, másrészt elkezdődik vele a szilárd ételekre való átszoktatás hosszú összetett folyamata is. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget, első körben a 4-6 hónapig terjedő időszakra, tanácsokkal, receptekkel és az etetéshez szükséges kellékekkel.

1.  Hasfájásra utaló tünetek

 

Az 1 hónapos kor előtt jelentkező hasfájás oka gyakran a levegőnyelés.

A kezelhetetlen sírás, a hát görbítése és a felköhögött váladék hasfájást jeleznek, melyet okozhat bélgörcs, étel allergia, vírus, stb.

A totyogó korba lépett gyermekeknél a probléma okozói az új ételek lehetnek, melyeket most kóstol először. A legtöbb gyomor fájdalom nem komoly és magától elmúlik. Azonban, ha nem javulna, vagy a gyerek hányást, hasmenést vagy lázat produkál, esetleg letragikussá válik, fordulj vele orvoshoz.

2016.02.04 10:24

 

1. Hasmenés

A csecsemő pelenkájának tartalmát mindig figyelemmel kell kísérni, mert a széklet sok információt hordozhat. A hasmenés mellett a szín és állag hordoz információkat.

Normális esetben a csecsemők az első hetekben minden étkezés után ürítenek székletet, a nagyobb csecsemők általában napi 1‐5 alkalommal, az anyatejes babáknál előfordulhat a néhány naponkénti székletürítés is.

A széklet az anyatejjel táplált babák esetén mustárszínű, kenőcsös állagú. Tápszeres babáknál a széklet tápszertől függően sárgás‐zöldes is lehet.

1. Babatérdkalácsok

A röntgensugarak nem mutatják ki, de a babáknak vannak térdkalácsaik. Ezek, porcok és azok is maradnak életük első néhány évében.

2. Babafej

Egy újszülött csecsemő feje teljes testsúlyának körülbelül 25%-át teszi ki.

2015.07.29 11:40

Ha nyár, akkor zene, buli és fesztivál. Biztos vagyok benne, hogy szinte már mindenki részt vett valamilyen hasonló rendezvényen. A mai téma lehet, hogy kissé megosztó lesz köztetek, de úgy gondolom ez is egy olyan dolog, amiről érdemes beszélnünk...

2013.08.08 12:42

A nyári hőség és a tűző nap mindannyiunkat megvisel. Felnőttként tudjuk, mi a jó nekünk, hol a tűrőképességünknek a határa, meddig feszíthetjük a húrt.

2013.08.01 15:46

Augusztus 1-ét 1992-ben nyilvánították a Szoptatás világnapjának. Ezen a napon a La Leche Liga világszerte megrendezi a "Séta a Szoptatásért" (World Walk for Breastfeeding) című rendezvényét, amelyben 1995 óta a La Leche Liga Magyarország is részt vesz.

Egy kis érdekesség a szoptatás és a hiperaktivitás összefüggéséről!

2013.07.17 14:01

A tapintás képessége az első, ami az anyaméhen belül kialakul...

2013.04.09 10:10

A játék a gyermekek természetes életformája. A játék alkalmazkodási eszköz.

Az iskolás kor előtt, a gyerekek nagyon sok időt töltenek mozgással.

2013.02.24 11:42

Nem alszik el könnyen a baba, vagy nagyon sokszor kell fel az éjszakák folyamán?

2013.02.18 11:32

Sokféle hagyományt lehet hallani, hogyan is deríthető ki, miből látszik, hogy kisfiú vagy kislány lesz.

2013.02.11 11:20

A szoptatás az egyik legjobb módja annak, hogy a baba egészségét megőrizzük.

2013.02.07 11:38

Jégpálya, sípálya, szánkó, hóesés, móka, kacagás - a téli igazi kalandokat kínál már a legkisebbeknek is.

Az étkezések közül utolsóként a reggelit szoktuk kiváltani. Persze lehetnek egyéni eltérések, de a legtöbb baba eleve ragaszkodik a reggeli szopihoz-tápszerhez.

2013.01.24 11:27

Biztosan Ti is találkoztatok azzal a problémával, hogy a gyerkőc kedvenc, vagy nem rég vásárolt pólója, nadrágja kilyukadt.

2013.01.14 11:50

Azok az emberek, akik érzékenyek a frontra nagyon sokat szenvedhetnek. Az állandó időjárás változás, a hol meleg, hol hideg idő az erre érzékeny egyéneknek állandó fejfájást, magas vérnyomást vagy akár depressziót is eredményezhet.

A téli időszakban igen nehéz dolog bevállalni egy utazást, azonban nagymértékben megkönnyíti a helyzetedet, ha mindent előre megtervezel.

2012.12.30 11:06

Már mindenki túl van a nagy ajándékbontogatásokon és a csodálatos bejglin, ezért lassan ideje gondolni arra, mit is fogtok csinálni holnap után, azaz szilveszter estéjén.

2012.12.08 10:36

A hideg, nedves, szeles időjárás megviseli a szervezetet, és ilyenkor, télen egyre inkább oda kell figyelnünk a megfelelő vitaminpótláson kívül a helyes bőrápolásra is, különösen a babák esetében.

Tudjátok, honnan származik az elnevezés?

A gyerekek egész évben várják a Télapót, de az utolsó napok a legnehezebbek: ilyenkor bizony csigalassúsággal megy az idő...

2012.11.13 10:05

Az első hónapokban, mielőtt még kezecskéivel megfogná a tárgyakat vagy felülne, a baba nagyon szereti az olyan játékokat, amelyeket nézhet vagy hallgathat.

Közeledik a karácsony a szeretet és az ajándékok ünnepe, főként a gyermekeknek. Kérdés azonban, hogy melyik játékot vegyük meg, melyiknek van értelme? Mire van valóban szükségük?

2012.11.13 09:59

A totyogók már megragadnak minden tanulási lehetőséget. Minden nap új felfedezéseket tesznek és az utánzós játékokhoz való kellékek segítenek nekik új tapasztalatokat gyűjteni, megfelelő méretűre kicsinyíteni a világot.

Az elmúlt héten az első és második trimeszterről beszélgettünk, most essen néhány szó -talán a legnehezebb-, harmadikról is.

2012.10.30 10:41

Amerikában partit rendeznek a baba nemének felfedésére.

2012.10.30 10:57

A legtöbben már hallották ezt a különös nevet, mégis kevesen tudják pontosan mit jelent. A kismamák egyik legnagyobb vágya, hogy babájuk 10 pici kéz- és ugyanennyi lábujjacskával, valamint maximális Apgarral szülessen.

A csúcsos has fiút mutat, a kerek leányt? Savanyút vagy édeset kívánsz?

Az ikreket misztikum övezi életük első pillanatától fogva. Vannak azonban igen konkrét tények, amelyek arra utalhatnak, hogy nem egy, hanem több magzat bújik meg a pocakban.

2012.10.30 10:43

A kismamának – csakúgy, mint a nem várandós menyasszonynak – az első perctől az utolsóig helyt kell állnia a saját esküvőjén.

Az őszi hónapokban fel kell készítenünk a szervezetünket a zordabb időszakra, töltsük fel vitaminkészleteinket természetes forrásokból. Nehogy azt higgyük, hogy a tavaszi és nyári gyümölcsdömping elmúltával nem találunk elegendő friss zöldséget és gyümölcsöt.

2012.10.30 10:52

És a kisbabák belső óráját ki állítja át? Mi tovább alhatunk, de az aprólékok kukorékolnak.

Gyermekvállalás előtt, de gyakran csak a terhesség első heteiben tudatosodik a kismamák zömében, hogy a családban tartott állatok esetleg veszélyforrást jelenthetnek a kismamára, vagy a magzatra, illetve később a csecsemőre nézve is.

Ez már az? Megkezdődött vagy csak vaklárma? Honnan fogom tudni, mikor jött el az idő?

Gyakorta merülnek fel a kérdések: le kell-e fejni a mellben maradó anyatejet? Szükség van-e mellszívóra? Mikor és milyet érdemes használni?

Naponta ismétlődő, kellemes esemény a csecsemő fürdetése, hiszen a kivételes összhang és bizalmas együttlét perceit jelentheti a szülő és a baba számára egyaránt

2012.10.30 10:55

Játsszunk kincskeresősdit!

Akár már a néhány hónapos babát is elvihetjük magunkkal a strandra, pihengethet a babakocsiban, amíg a többiek pancsolnak, kitehetjük a takaróra játszani, semmi baja nem lesz.

A klasszikus húsvéti menü nem kifejezetten az egy évnél fiatalabb babáknak való, azonban kilenc hónapos kor fölött egyes ételekből kaphat néhány falatot a baba.

2012.10.26 12:13

A szülés előtti utolsó hetekben nem árt, ha összekészítve várakozik a kórházi csomagod.

Hogy kinek mi az ideális súlygyarapodás a várandósság alatt, azt elsősorban a terhesség előtti súlya határozza meg.

2012.10.26 11:39

A terhesség fontos esemény egy nő életében, még fontosabb egy pár életében, és ennek bejelentése a legérzelmesebb dolog.

2012.10.26 12:47

A magzati életből egyre több csodálatos mozzanatot fedez fel a tudomány, hiszen az ultrahang, röntgen és egyéb filmfelvételek fellendítették a kutatásokat.

Világviszonylatban, így Magyarországon is egyre nagyobb arányban segítjük császármetszéssel világra gyermekeinket.

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Ország Boltja 2017

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Hírmondó

Hírmondó

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

8
9
5
0
4
0
9