Cikkeink

Mit játszunk a homokban?

Játsszunk kincskeresősdit!

Séta közben vagy a játszótéren a gyerekek szeretnek gyűjtögetni mindenféle kincset: kavicsokat, botokat, homokot, ezeket aztán természetesen haza is akarják hurcolni.

Biztosan minden szülő ért már úgy haza gyermekével a sétából, hogy több kiló kaviccsal, miegyébbel lett nehezebb a babakocsi vagy a táska.

Ha már egyszer kénytelenek voltunk hazacipelni ezt a sok-sok kincset, hát játsszunk velük!




Először is adjunk a gyerekeknek egy tálkába langyos, szappanos vizet és körömkefét, majd kérjük meg őket, hogy sikálják tisztára a kavicsokat, majd rakják ki a napra megszáradni. Ha szárazak a kavicsok, fessük be őket sűrű temperával. Kisebb gyerekek szép tarkabarkára festhetik, a nagyobbak már figurákkal is díszíthetik. Ha megszáradt a festék, kenjük át dekupázslakkal, hogy tartósabb legyen a gyerekek műve.

A szép, színes kavicsokkal aztán sok mindent játszhatunk: például kincskeresőset. A gyerekek tudta nélkül a befestett kavicsokat dugjuk el a homokozóban. Adjunk minden csemetének egy lapátot, egy szitát, egy vödröt, és kezdődhet a kincsvadászat!

Ha van saját homokozónk, otthon játsszunk, ha nincs, akkor a játszótéren jelöljünk ki egy területet a homokozóban, ahová elrejtjük a kincseket, és vigyünk bőven kavicsot, mert biztosan jó pár kis kincskereső csatlakozik majd hozzánk. :-)

 

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: