Cikkeink

Strandidő – Néhány jó tanács, ha Ti is fürdeni mentek

Akár már a néhány hónapos babát is elvihetjük magunkkal a strandra, pihengethet a babakocsiban, amíg a többiek pancsolnak, kitehetjük a takaróra játszani, semmi baja nem lesz.

Az egészen piciknek legyen mindig egy saját kis medencéje vagy egy kis kád, amibe töltsünk kellemesen meleg, tiszta vizet. Soha ne tegyük tűző napra, csak

is félárnyékba.

Azokat a csecsemőket, akik még nem tudnak biztosan ülni, csak rövidebb időre tegyük be a medencébe, méghozzá jó óvatosan. A nagyobbacskák már hosszabb időt is elfürdőzhetnek. 1 éves kor alatt csak akkor vigyük be a vízbe, ha a víz babaúszásra alkalmas, mert itt már könnyen összeszedhet különféle fertőzéseket .



Ha már tud ülni, akkor a becsücsülős baba-úszógumit használhatjuk.
1 éves kortól megtaníthatjuk a karúszó használatára is.

A jó szórakozáshoz elengedhetetlenek a játékok: a kicsiknek fröcskölős, a nagyobbaknak homokozó játékot is választhattok.

Kellemesen időzhettek egy bébisátor alatt is, persze szintén csak félárnyékban, hiszen az könnyen átforrósodik.

A kicsik ruházata legyen bő, szellős, pamut alapanyagú és lehetőleg fehér, ami vissza is ver valamennyit a sugarakból. Elengedhetetlen a könnyű sapka, kis kalap és a napernyő.
A babakocsiban alváshoz vigyünk magunkkal szúnyoghálót, a vizek mentén sűrűbben előforduló bogarak, rovarok ellen.

S ne feledjük: használjunk magas faktorszámú napozókrémet – a legkisebbeknek az 50-es faktorszámút javasoljuk. Szabadban való tartózkodásra a legalkalmasabbak a kora délelőtti órák, kb. 11 óráig és a délután 15 óra utáni része, amikor a nap már nem éget.

Kellemes pancsizást kívánunk Nektek!

 

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: