Cikkeink

Mit ehet a baba a húsvéti ételek közül?

A klasszikus húsvéti menü nem kifejezetten az egy évnél fiatalabb babáknak való, azonban kilenc hónapos kor fölött egyes ételekből kaphat néhány falatot a baba.

A tojássárgáját 8 hónapos kortól vezetjük be a babák étrendjébe, tojásfehérjét pedig csak egy éves kor után kaphatnak, fokozatosan bevezetve.
Egyszeri adag: fél-1 tojás; hetente max. 3-4 tojást kapjanak a kicsik.


Nem való a kicsiknek a hagyományos, zsíros, sóban pácolt, füstölt házi sonka. Természetesen a gyerekek is megkóstolhatják ezt a jellegzetes húsvéti ételt, azonban 2 éves korig a hasonló húskészítményekből (sonka, felvágottak, szalámi- és kolbászfélék, húskonzervek) csak igen kis mennyiséget javasolt adni, hiszen ezek túl sok zsírt, sót és adalékanyagokat tartalmaznak.

Házinyulat 8 hónapos kor után, bárányt 1-másfél éves kortól kaphat a baba.


Nyers zöldségek: a tavaszi kedvenc, a retek magas illóolaj tartalma miatt egy éves kor alatt egyáltalán nem ajánlott. Az újhagymával és a tormával is érdemes még várni, pláne akkor, ha az csípős is. A paradicsom, kaliforniai paprika vagy a zöldsaláta azonban kitűnő választás a kicsiknek is – az import áruk tisztítására fordíts kiemelt figyelmet! Emellett adhatsz a húsvéti reggelihez almát is a kicsinek, ha a nyers zöldségeket nem annyira szereti.

Sütemények és édességek: Az édesség alapból kerülendő a piciknek, hiszen szervezetük egyáltalán nem igényli a finomított cukrot. Mivel egy éves kor alatt a tehéntej adása is ellenjavallt a kisbabáknál, készíts inkább finom gyümölcssalátát, gyümölcsalapú (pl. sárgarépás-almás-meggyes) joghurtos vagy túrókrémes desszertet, de lehetőleg ezeket se cukrozd agyon!

Remélem tudtunk segíteni Nektek! Kellemes húsvéti készülődést Mindenkinek!:)

 

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: