Cikkeink

Mellszívó – Te használod?

Gyakorta merülnek fel a kérdések: le kell-e fejni a mellben maradó anyatejet? Szükség van-e mellszívóra? Mikor és milyet érdemes használni?

Az anyatej termelődése már a terhesség alatt elkezdődik a kolosztrum (előtej) formájában.

A tejbelövellés általában csak a szülést követő napokban történik meg és ilyenkor kezd el jelentősen megnövekedni a mennyisége is.

Gyakorta merülnek fel a kérdések: le kell-e fejni a mellben maradó anyatejet? Szükség van-e mellszívóra? Mikor és milyet érdemes használni?



A mellszívó készülék további használatának szükségéről megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint csak az első időszakban szükséges használni, mások az egész szoptatási időszakon át használják.

Háromféle mellszívás lehetséges: kézzel, kézi-pumpás mellszívóval és elektromos mellszívóval.

A kézi fejés talán a legegyszerűbb és a legolcsóbb is, de ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk alkalmazni, meg kell tanulni a pontos menetét.

A kézi pumpás mellszívás talán ma a legelterjedtebb. Számos változat és típus közül lehet választani. Akinek nagyon sok teje van, megfájdulhat a csuklója, javasolt az elektromos mellszívó használata.

Elektromos mellszívóra leginkább akkor van szükség, ha túl sok a tej, vagy ha az átlagosnál nagyobb az emlő. A szakemberek szerint csupán az elektromos mellszívók képesek a lehető leghitelesebben imitálni a csecsemő szopási ciklusát, ami percenként ötven és hatvan közötti szívásból és elengedésből áll.

Bármilyen fejési technikánál a legjobb, ha a baba szopik és ő üríti ki teljesen a mellet, hiszen ő, a babád akkor is képes még tejet szívni a mellből, ha már a kézi vagy a gépi mellszívó nem.

 

Legutóbbi hírek
Fizetési megoldások: