Új jelszó kérése
Köszönjük hogy minket válsztottatok!

őszi akció

 
 
 
     

Kategóriák

Hírességek, Sztárok a Babaszafariban

Hírességek, sztárok a Babaszafariban

Mentés

Mentés

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

 

Miért a Babaszafari?

Miért válaszd a Babszafarit?

Kedvezményeink

Babaszafari törzsvásárlói kártya

Babakassza kártya kedvezmény

Babamamatudakozó kedvezményes kártya

 

Nativitas csomag

Felicitas csomag átvevő hely

Pick Pack Pontok

Pick pack pont átvételi hely

Játék

Játék a Babaszafarinál

Ajándék ötletek

Ajéndék ötletek a Babaszafaritól

TOP termékek

2012.10.30 10:48
Amikor a gólya két pólyást hoz

Az ikreket misztikum övezi életük első pillanatától fogva. Vannak azonban igen konkrét tények, amelyek arra utalhatnak, hogy nem egy, hanem több magzat bújik meg a pocakban.

Bármennyire hihetetlen, napjainkban – még a négydimenziós ultrahang és a fejlett CTG-berendezések korában is – az ikerterhességek nagyjából öt százaléka nem derül ki, csak a várandósság második szakaszában.
Akkor aztán a meglepetés erejével hatnak az addig egy babára váró, eggyel kommunikáló anyákra, s nem biztos, hogy ezzel a hirtelen jött érzelmi sokkal mindenki könnyen meg tud birkózni…


Persze legtöbbünknek sikerül jó irányba terelni az elején talán felemás érzéseket. Szerencsésebb az a mama, aki már idejekorán ráérez arra, hogy többen vannak odabent a pocakban.

Az ikerterhességnek ugyanis van néhány jele, melyekre érdemes felfigyelni. Természetesen, önmagában a felsorolt tünetek egyike sem garantálja az ikermagzatokat, ám minél többet fedezünk fel közülük magunkon, annál nagyobb eséllyel tehetjük fel a kérdést: „Lehet, hogy egy (két ) gyerekkel több van?” Mindenesetre – amennyiben a többes terhesség nem derül ki idejekorán, de gyanú merül fel – mihamarabb konzultáljuk orvosunkkal.

 Az ikerterhesség árulkodó jelei:

1. A gesztációs korhoz képest nagy méret. A várandósság alatt folyamatosan mérik, becslik a méh és a magzat súlyát. Általában meg lehet határozni bizonyos értékhatárokat, melyek a terhesség egyes szakaszaira jellemzőek. Ikerterhességre utalhat, ha a mért értékek jóval meghaladják az adott várandóssági szakaszban „normálisnak” tekintett értéket.

2. Magas HCG-érték. Néhány terhesség esetében a szülészorvos szükségesnek érezheti, hogy HCG-szintet mérjen. A HCG, vagyis angol nevén a Human Chorionic Gonadotropin, egy, a terhesség 10. napján már az anyai vérben vagy vizeletben kimutatható humán hormon, melynek szintje a terhesség első 9–10. hetében rohamosan növekszik. Ikerterhesség esetében viszont a HCG-szint még ettől is magasabb, kiugró értéket produkálhat.

3. Abnormális AFP-érték. A terhesség 16. hetében elvégzett alfa-fetoprotein mérésének célja az egyes genetikai betegségek – Down-szindróma, agyvelőhiány – kiszűrése. Ezért kissé ijesztő lehet a kapott kiugróan magas érték. Ám ha tudjuk, hogy a magas AFP-szint az ikerterhesség egyik jellegzetes szindrómája, talán kevésbé ijedünk meg.

4. Nagymértékű súlygyarapodás. Bár természetesen a várandósság alatti súlygyarapodás főként az anya testalkatától és étkezési szokásaitól függ, általánosságban elmondható, hogy az ikerterhesek kissé hamarabb és gyorsabban gyarapodnak, akár már az első trimeszterben is.

5. Extrém fáradtság. Az ikerterhesek egyik leggyakoribb panasza, különösen az első harmadban. Rohamokban támadó, erős álmosság, ásítozás, kimerültség, néhány esetben letargia „boldogíthatja” a kismamát, aki ezen tüneteket tapasztalva magán, joggal eljátszadozhat az ikerterhesség gondolatával…

6. Korai magzatmozgások. A legtöbb magzat már jóval előbb „mozgásba lendül”, mint ahogy azt érezni lehet, de mivel több bébi több helyet is foglal el, ezért „nagyobb vizet is zavar”, így ha a kismama már az ötödik hónap közepe táján apró rúgásokat érez, jó oka lehet feltételezni az ikerterhességet – leginkább akkor, ha ez a felsorolt szindrómákkal együtt jár.

 

 

Baby Design EspiroBomikoChipolino

LorelliBertoniBaby MaxBaby Care

BobobabyNuvitaMunchkin

KlupsNosibooMarkasLindam

BamBamAngelCareMommaTommee Tippee

AdamoBabyOnoScampChicco

AventGabelizHIPPLansinoh

ClevamamaJanaManducaMAM

KezesLábasKecskemétiSkip HopAlpine

DisneyNanduNUKMaxi-Cosi

SchleichYbikeOopsEdz Kidz

Janod

 

Szűrés

Márka
Korcsoport
Ár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vásárló belépés

Köszönjük, hogy minket választottatok

 

Kismamák ajánlásával 

Facebook like

Segítünk!

Gyakran ismételt kérdések

írj nekünk

Ország Boltja

Témáink

Kelengye lista

Rólunk írták

 

Videóink

Fotóink


Cikkeink

Online letölthető katalógusok

Online letölthető katalógusok

Babaszafari Kiadvány

Babaszafari kiadvány

Tanúsítvány

SSL Certificate