Cikkeink

Amerikai gyermekorvosok azt ajánlják, hogy a szülők a kisgyerekeket az eddig javasolt 1 éves kor helyett 2 éves korig a menetiránynak háttal helyezzék el az autóban.

Szakemberek arra a statisztikára hivatkoznak, mely szerint a menetiránynak háttal elhelyezkedő ülésben utazó egyéves kor körüli gyermekek ötször kevesebb sérülést szenvedtek el.

Egyre több tudományos vizsgálat támasztja alá, így világszerte nagy kampányok indultak ennek tudatosítására, az első 1000 nap fontosságát hangsúlyozva

Első 1000 nap program, Magyarországon legfontosabb népegészségügyi problémák megelőzését tűzte ki célul, emellett pedig felhívni a figyelmet arra, hogy a gyermek egész további életét meghatározó fejlődésen megy keresztül a fogantatástól számított első 1000 napban.

A szobatisztaság ideje 2 éves kor után következik el, de a valódi szobatisztaságra általában 3 éves korig kell várni és a legtöbb gyereknél még ezt követően is előfordulnak “balesetek”.

Nagyon fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek a gyerekkel, és ne erőltessük a szobatisztaságot.

Az amerikai cég 1991 óta biztosít hasznos kiegészítőket a babatermékek piacán.

A Munchkin innovatív, modern és hiteles termékeket fejleszt ki a csecsemők és a gyermekek számára, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a szülők életét és örömteli pillanatokat varázsolnak a kicsik életébe is.

A babaúszás hasznosságáról élesen megoszlik a gyermekorvosok, védőnők, gyógytornászok és a szülők véleménye.

Vannak, akik egyértelműen ellenzik, mások dicshimnuszokat zengedeznek róla.

 A babaúszás legfontosabb előnye, hogy ideális családi programot jelent, ahol a szülők vizes közegben foglalkoznak, játszanak gyermekükkel. A baba intenzíven mozog a vízben, és olyan gyakorlatokat végez, melyek - néhány szakember szerint - stimulálják az idegsejtek működését, így a babaúszáson résztvevő kisbabák szerintük hamarabb érik el a mozgásfejlődés egyes stádiumait (ülés, forgás, járás), mint kortársaik.

Fizetési megoldások: